SERENA JE PRETILA SUDIJI DA ĆE JOJ NABITI LOPTICU U GRLO PA NIJE IZBAČENA: A Novak jeste, iako nije namerno pogodio
Foto: Printscreen/Youtube/Jay Thakkar

dvostruki aršini

SERENA JE PRETILA SUDIJI DA ĆE JOJ NABITI LOPTICU U GRLO PA NIJE IZBAČENA: A Novak jeste, iako nije namerno pogodio

Doduše reč je bila o pretposlednjem poenu na meču, ali svejedno pravila su pravila, ako već tako kažu u slučaju Novaka Đokovića

Objavljeno:

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US opena zbog toga što je pogodio linijskog sudiju lopticom u grlo.

Organizatori nisu imali milosti, iako je Srbin najbolji igrač planete, i drakonski su ga kaznili, bez obzira na to što je nenamerno lopticom pogodio ženu koja je obavljala posao linijskog sudije.

Kompletan incident je izazvao ogroman šok i čitav teniski svet bruji sada o tome, od igrača i igračica, preko bivši tenisera i teniserki i trenera, do običnih ljubitelja "belog sporta".

Reakcije su podeljene, jedan deo smatra da je srpski igrač opravdano odstranjen sa turnira, dok drugi koji ga brane i tvrde da je kazna preoštra, navode i primere kada organizatori nisu diskvalifikovali učesnike i za mnogo gore stvari.

Kao najupečatljiviji primer navodi se onaj iz polufinala baš US opena 2009. godine između Serene Vilijams i Kim Klajsters.

Američka teniserka je tada u odlučujućem gemu napala devojku linijskog sudiju koja joj je pri drugom servisu dosudila prestup čime je njena protivnica dobila meč loptu.

Amerikanka je tada pobesnela i došla do linijskog sudije i svašta joj rekla, između ostalog, da će joj "zabiti lopticu u grlo".

Linijski sudija se na ponašanje Vilijamsove požalio glavnom arbitru meča, a potom se u prepirku umešao i sudija turnira Brajan Irli. Ceo razgovor nije se čuo zbog glasnog negodovanja publike, ali se čulo obraćanje Vilijamsove linijskom sudiji.

"Izvinite, ali bilo je mnogo ljudi koji su govorili mnogo gore stvari", kazala je Vilijamsova, dok se linijski sudija potom obratio glavnom arbitru, ali se čula samo reakcija američke teniserke.

"Nisam rekla da ću vas ubiti. Da li ste ozbiljni? Nisam to rekla", navela je Vilijamsova, dok je sudija samo potvrdno klimnula glavom i kazala: "Da".

Serena je tada kažnjena samo oduzimanjem poena čime je u stvari meč faktički pripao Klajstersovoj, ali ako su organizatori sledili slepo uputstva u slučaju Novaka Đokovića, onda su isto tako i tada recimo mogli da prekinu odmah meč i diskvalifikuju Serenu.

U tom slučaju bi morali da je kazne i oduzimanjem svih bodova koje je osvojila na turniru, što se nije dogodilo, već je kažnjena samo novčano sa 10.500 dolara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.