VELIKI SKANDAL NA US OPENU: Kristina Mladenović i njena partnerka izbačene sa Gren slema!
Foto: EPA/Lynn Bo Bo

EVO O ČEMU SE RADI

VELIKI SKANDAL NA US OPENU: Kristina Mladenović i njena partnerka izbačene sa Gren slema!

Mladenovićeva je bila jedna od 11 osoba koje su imale kontakt sa Perom, ali postavlja se pitanje zašto joj je dopušteno da odigra dva meča u singlu i jedan u dublu.

Objavljeno: 23:15h

Francuska teniserka Kristina Mladenović i njena partnerka u dublu, Madjarica Timea Baboš diskvalifikovane su danas sa Otvorenog prvenstva SAD.

Prve nositeljke u konkurenciji ženskih dublova diskvalifikovane su sa turnira odlukom lokalnih zdravstvenih vlasti, saopštili su organizatori.

Mladenović je bila jedna od sedam tenisera koji su bili u kontaktu sa Benoom Perom koji je pre početka Ju Es Opena bio pozitivan na korona virus.

Američka teniska asocijacija je saopštila da je "obavezna da se pridržava smernica vlade, okruga i grada".

"Sve osobe koje su bile u dužem kontaktu sa osobom koja pozitivna na kovid-19 moraju da ostanu u karantinu u svojim sobama. Kristina Mladenović je jedna od njih, a kako je takmičenje ženskih dublova već počelo, ona i njena partnerka Timea Baboš su diskvalifikovane", navodi se u saopštenju.

Mladenović je, medjutim, bilo dozvoljeno da nastavi da se takmiči u singl konkurenciji. Pobedila je u prvoj rundi, ali je u drugom kolu izgubila nakon vodjstva od 6:1, 5:1.

U kontaktu sa Perom bio je i Francuz Andrijan Manarino. Njemu je posle skoro tri sata odlaganja dozvoljeno da odigra meč protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je na kraju izgubio.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.