ĐOKOVIĆ NIKAD ŽEŠĆE UDARIO PO NADALU I FEDERERU: Posle Novakovih reči ništa više neće biti isto!
Foto: Starsport©

"Nije vreme za podelu"

ĐOKOVIĆ NIKAD ŽEŠĆE UDARIO PO NADALU I FEDERERU: Posle Novakovih reči ništa više neće biti isto!

- Neprijatno sam iznenađen nekima koji misle da to nije dobro za naš sport - zaključio je Novak.

Objavljeno:

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je govorio o osnivanju nove asocijacije igrača (PTPA).

Ovo nije novi projekat, već ideja. I nije moja, nego Vaseka Pospišila. Upravo smo izvršili ono što su prethodne generacije pokušavale poslednjih više od 20 godina, ali nisu uspele da naprave poslednji korak. Sada je prioritet okupljanje što više igrača, kako muških, tako i ženskih- rekao je Novak.

On je demantovao da će u novom udruženju biti samo muškarci.

- Razgovarali smo sa teniserkama poslednjih pet ili šest dana, dali im informacije i nadamo se da ćemo dobiti njihovu podršku kako bi kod nas došao što veći broj. Ovo nije protiv ATP, WTA ili ITF, ili bilo kog upravnog tela. Ne želimo da ulazimo u pravne sporove ili zamenimo ATP. Za tenisere koji su deo jednog globalnog sporta veoma je važno da imaju svoju organizaciju u potpunosti. Ovo je sada istorijski potez, drugi, pošto je prvi bio 1972. godine kada se formirao ATP.

On je objasnio da igrači i turniri, koji su u saradnji sa ATP, često imaju drugačije interese.

- Ne kažem stalno, ali često je tako. Iako smo deo iste turneje svi se fokusiraju na različite stvari. Mnogo puta se prava i glasovi igrača ne čuju dovoljno. Nažalost, u ovom sistemu, u procesu donošenja odluka, potrebna je većina. Stvari koje bi trebalo da se odluče obično se stavljaju u stranu.

Novak je do sada skupio preko 150 potpisa igrača i zadovoljan je. A Rafel Nadal i Rodžer Federer su protiv ovog projekta.

- Čujem kako ljudi govore "Nije vreme za podelu". Ne razdvajamo se i ne delimo, zapravo se ujedinjujemo. ATP i WTA ostaju isti, ostaće upravljačka tela naših turnira i tu bi trebalo da budu. Možemo da živimo zajedno i da sarađujemo. Ne razumem zašto postoji otpor prema novom udruženju, posebno kod igrača. Neprijatno sam iznenađen nekima koji misle da to nije dobro za naš sport - zaključio je Novak.

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.