NOVAK JASNO I GLASNO: Nadal i Federer nisu tu? To utiče na turnir, ali ne i na mene!
Foto: EPA/Jason Szenes

Zna se šta je njegov cilj

NOVAK JASNO I GLASNO: Nadal i Federer nisu tu? To utiče na turnir, ali ne i na mene!

I da su njih dvojica na US openu to ne bi ništa menjalo u njegovim planovima i ciljevima

Objavljeno:

Novak Đoković je imao odličan test ispred sebe u 2. kolu US opena i uspešno ga je prošao.

Kajl Edmund nije bio nimalo naivan protivnik, zadao je određene probleme prvom reketu planete, što mu je i bilo potrebno, jer dugo nije imao tu vrstu takmičarskog meča i to mu je sigurno pomoglo za ono što ga očekuje u nastavku Gren slema u Njujorku.

Upravo o tim stvarima je govorio srpski teniser posle pobede nad Britancem.

foto: EPA/Jason Szenes

- Bilo je uspona i padova tokom meča, igrali smo preko tri sata, ali Kajl je snažan protivnik. Bio je ovo pravi test za mene. Naravno da uvek može da se desi da izgubim set. Zapravo, drago mi je da je došlo do toga i da sam bio na takvom testu danas. Drago mi je kad u ranoj fazi turnira imam težak meč, to me bolje pripremi za ostatak turnira - rekao je Novak posle meča i dodao:

- Moje šanse za pobedom rastu što meč duže traje. Naročito protiv igrača kakav je Edmund, koji troši mnogo energije. Igrao je snažno, servirao dobro, udarao forhende, ali znao sam da će fizički da padne u nekom trenutku. Bilo je potrebno samo da ostanem dosledan svojoj igri i sačuvam fokus.

foto: EPA/Jason Szenes

Naredni protivnik je iskusni Jan-Lenard Štruf.

- Ne osećam se umorno. Mislim da neće biti problema sa energijom, osećam se jako dobro. U ovakvim situacijama iskustvo dosta pomaže, a ja sam na Turu već 15 godina. Radiću ono što mi najviše prija i nadam se najboljem u nastavku turnira.

foto: AP/EPA/Ali Haider/EPA/David Guzman

Mnogi su odavno pre početka turnira uopšte proglasili Novaka za šampiona i smatraju da neće imati problema da stigne do titule, jer na turniru ne učestvuju njegovi najveći rivali, Federer i Nadal.

- Kako utiče njihovo odsustvo na mene? Nikako. Na turnir ima veliki uticaj, zato što su to legende ovog sporta, ali ne i na mene. Mislim da je konkurencija i ovako veoma jaka - poručio je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.