NOLE KASNO UPALIO, PA ZGAZIO EDMUNDA: Đoković zakazao duel sa starom mušterijom u narednoj rundi! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia

US OPEN, 2. kolo

NOLE KASNO UPALIO, PA ZGAZIO EDMUNDA: Đoković zakazao duel sa starom mušterijom u narednoj rundi! (VIDEO)

Iako je na početku meča imao neke poteškoće, Đoković se na kraju konsolidovao i veoma lagano počeo da dovršava posao na pravi način

Objavljeno: 23:50h

Velike probleme imao je Novak Đoković protiv Kajla Edmunda u prvom setu 2. kola US opena, ali srećom uspeo je da ih reši i preokrene stvari u svoju korist i na kraju slavi sa 3:1 (6:7, 6:3, 6:4, 6:2).

Bila je to njegova 25. uzastopna pobeda ove sezone na zvaničnim mečevima, a interesantno, kako bi oborio svoj rekord iz 2011. godine, morao bi da pobedi na još 16 narednih.

Krenimo redom...

Posle taj-brejka u kome je rezultat bio 7:5 Britanac je poveo sa 1:0 u setovima. Nole se mučio sa servisom protivnika za koji nije imao rešenje. Upravo asom je Edmund okončao prvi deo igre.

Tokom celog seta, Srbin nije uspevao da napadne Edmundove servis gemove, dok je kod svojih morao dobrano da se pomuči ne bi li ih sačuvao.

Srećom, već u trećem gemu drugog seta "brejknuo" je Srbin Britanca, pa je na taj način uspeo i da dođe do poravnanja u setovima, jer svoj servis opet nije gubio.

Da stvari po Srbina idu vidno uzlaznom putanjom, da je ona nesigurnost ostala zaboravljena u lošem prvom setu, bilo je jasno početkom trećeg seta, kada je Nole opet u trećem gemu oteo servis rivalu.

Učinio je to i u petom, ali mu je Edmund odmah i uzvratio, no, nije imao snage da se potpuno vrati u set i uprkos tom Noletovom poklon gemu pri rezultatu 4:1, njegovom ubedljivo najgorem na ovom meču.

U četvrtom setu, već posle prvog gema Nole je imao brejk prednosti, te je posao koji je ostao da se odradi do kraja meča bio poprilično rutinski.

Protivnik Novaka Đokovića u trećem kolu njujorškog gren slema biće Jan Lenard Štruf, koji je ranije danas bio bolji od Moa sa vrlo ubedljivih 3:0.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.