DA, TOLIKO JE VELIKI: Novak za par sati igra meč na US openu, a trenutno razmišlja samo o ovom Srbinu!
Nole, Foto: EPA/Jason Szenes

OGROMAN GOSPODIN!

DA, TOLIKO JE VELIKI: Novak za par sati igra meč na US openu, a trenutno razmišlja samo o ovom Srbinu!

Nikada nije štedeo reči hvale za svoje sunarodnike koji su to zaslužili

Objavljeno:

Uoči meča koji ove večeri Novak Đoković igra sa Kajlom Edmundom u Njujorku na US openu, oglasio se putem Sportkluba, i progovorio o velikim uspesima koje trenutno niže njegov prijatelj Filip Krajinović.

On je prošao u drugo kolo US opena i to pobedom od 3:0 u setovima.

- U njegovom slučaju plafon je onoliko koliko on misli da je plafon. Ima veliki potencijal, talenat – to nije sada slučaj, već je dugi niz godina tako. Jako smo bliski privatno, znamo se dugo i trudio sam se da mu budem neka vrsta mentora i savetnika, da mu budem podrška. Upravo zbog tako bliskog odnosa imao sam veći uvid u njegovu igru i način razmišljanja - istakao je Đoković za Sport klub.

Janko Tipsarević, nekadašnji osmi teniser sveta i dvostruki četvrtfinalista US opena, Krajinovićev je trener, a to je po Novakovom mišljenju prava kombinacija.

- Odluka da radi sa Jankom je odlična, stvarno mi je drago što je Janko prihvatio da putuje sa njime – da bi se prihvatio takvog projekta, ta putovanja i zajedničko vreme su neophodni. To se manifestovalo u Filipovoj igri prošle nedelje, to nije ni slučajno ni neočekivano, barem ja nisam iznenađen. Znam koliko je Filip bio posvećen u proteklom periodu od pet-šest meseci, nije mnogo odmarao, već je trenirao i jako dobro se organizovao. To se sada održava u pozitivnom smislu.

Filip Krajinović
Filip Krajinović foto: Starsport©

Šta je to što se promenilo u nastupu 28-godišnjeg Krajinovića?

- Ponavljam, potencijal je uvek bio tu, sada je to podupro fizičkom izdržljivošću, snagom i pokretljivošću na terenu, kao i mentalnom stabilnošču koja mu je ranije verovatno nedostajala. Sada ima kontinuitet u igri i rezultatima, s razlogom je u Top 30, mislim da odavde može da ide samo uzlaznom putanjom. To mu predviđam, možda ćemo i igrati ovde, ko zna, možda se vidimo u četvrtfinalu ako nastavi tako dobro i ako ja pobedim svoje mečeve - dodao je Đoković za Sport klub.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.