ĐOKOVIĆ SE ODMAH OGLASIO ČIM JE ČUO ŠOKANTNU VEST: Čuvena teniserka boluje od teške bolesti! Kreće u bitku za život
Foto: Printscreen/Instagram

Mora da pobedi

ĐOKOVIĆ SE ODMAH OGLASIO ČIM JE ČUO ŠOKANTNU VEST: Čuvena teniserka boluje od teške bolesti! Kreće u bitku za život

Špankinja je putem društvenih medija obavestila javnost da boluje od limfoma

Objavljeno:

Svet tenisa je bio šokiran nakon što je teniserka Karla Suarez Navaro objavila putem društvenih mreža da boluje od teške bolesti.

Špankinja je putem društvenih mreža objavila da boluje od limfoma i da kreće u borbu protiv bolesti i da će narednih šest meseci biti podvrgnuta hemoterapijama.

Zdravo svima, samo hoću da vam kažem da su mi pre nekoliko dana dijagnostifikovali limfomu. U pitanju je Hodžkinsova bolest. Moram da idem na šest meseci hemoterapije. Trenutno sam mirna i dobro sam, voljna da se suočim sa svim što dođe. Vidimo se uskoro - poručila je hrabra Karla.

U međuvremenu, stigla je reakcija i Novaka Đokovića koji je putem društvenih mreža poslao poruku podrške svojoj koleginici koja se susrela sa najtežom bitkom u svom životu.

- Karla, ti si veliki borac i nemam nikakvu dilemu da ćeš se izboriti sa ovim. Ostani pozitivna i vrati nam se uskoro. Mnogo sreće - napisao je Đoković.

Hodžkinova bolest (Morbus Hodgkin) ili limforetikulom je maligno oboljenje limfocitnog tkiva koje se karakteriše bujanjem ćelija poznatih kao Rid-Sternbergove ćelije, što dovodi do bezbolnog progresivnog uvećanja limfnog tkiva (najčešće limfnih žlezda). To je najčešći oblik malignog limfoma i čini oko 40% svih malignih limfoma. Prvi celovitiji opis ove bolesti dao je Tomas Hodžkin 1832. godine.

Ova 31-godišnja teniserka je trebalo da ove godine odigra poslednju tenisku sezonu. Njen najbolji plasman u karijeri bilo je šesto mesto VTA liste, a stizala je do četvrtfinala Australijan opena, Rolan Garosa i US Opena. U karijeri je osvojila dve WTA titule i zaradila 11.699.196 dolara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.