VILANDER ZAPUŠIO USTA SVIM KRITIČARIMA: Dobro obratite pažnju šta ja rekao o Novaku Đokoviću!
Foto: Profimedia/AP

bez dlake na jeziku

VILANDER ZAPUŠIO USTA SVIM KRITIČARIMA: Dobro obratite pažnju šta ja rekao o Novaku Đokoviću!

- Svake godine neko izostane i ne znam zašto bi se uopšte nipodoštavala ova titula samo zato što njih nema - ističe Vilander

Objavljeno: 17:06h

Mats Vilander je pričao o nastavku teniske sezone i igri bez publike.

Šveđanin, koji trenutno radi na televiziji Eurosport kao analitičar, smatra da samo Dominik Tim može da se suprotstavi Novaku Đokoviću.

Njujorku neće biti navijača, a da li to može da utiče na Novaka Đokovića, koji se "hrani" energijom i reakcijama publike?

"Znamo da na Novaka publika ne utiče na početku i na kraju meča, ali imaju uticaj na njega tokom meča kada na primer ima set i brejk prednosti i onda traži od publike da ga 'pogura' do pobede. Da li ćemo tu videti razliku između igrača na koje publika ima uticaj i na one koji ne zavise od publike? Da, to može da bude problem za Novaka što ne može da koristi pomoć publike dok 'praši' protivnika", u šaljivom tonu je zaključio Vilander na Eurosportu, a preneo B92.

Da on sada igra, da li bi došao u Njujork?

"Da, naravno da bih. Koliko god da uživam u treninzima, više uživam u mečevima i to je razlog zašto sam uopšte postao teniser top klase. Mislim da bih iskočio iz sopstvene kože kada bih propustio neki veći turnir. Mislim, to je razlog zašto sam profesionalac. Da, došao bih u Njujork", jasan je Vilander.

Da li će turnir biti slabiji i manje praćen sada kada nema Nadala i Federera?

"Za mene to nije slučaj. Ovo je Grend slem, igraju oni igrači koji su spremni i to je to, tako je uvek bilo. Svake godine neko izostane i ne znam zašto bi se uopšte nipodoštavala ova titula samo zato što njih nema".

Ako Novak osvoji US Open, da li će pritisak biti na Nadalu?

"Istorijska Grend slem trka je trenutno na pauzi. Nadal je odlučio da propusti US Open i zaigraće na Rolan Garosu koji nikada ne propušta. Novak može da osvoji svoj 18. Slem, a Rafa ponovo može da pobegne na Garosu. Rolan Garos će biti izuzetno zanimljiv ako Novak dođe sa 18, Rafa sa 19, a Rodžer sa 20 titula".

Da li neko može da zaustavi Đokovića?

"Novakove pripreme za US Open su bile perfektne, kao i svaki put kada se priprema za Grend slem. Teško je sada reći da li neko može da ga poremeti i njegova spremnost je najbitnija ode. Mnogi mladi igrači i ne znaju šta se savršena sprema, a nikako do sada nisu bili uspešni u završnici Slemova. Đoković je favorit zbog starih rezultata i velike želje da se takmiči, a trenutno mi jedini Dominik Tim deluje tako dobro i jako i da je jedini spreman da mu se suprotstavi".

Kome ide u korist ova pauza?

"Više odgovara starijim igračima".

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.