PRORICALI MU TENISKI VRH, A ON JE VOLEO ŽURKE, ALKOHOL I DORSE: Luda priča potpuno zaboravljenog Hrvata!
Roko Karanušić dok je nastupao za reprezentaciju Hrvatske (drugi sleva), Foto: Profimedia

KAKAV OSOBENJAK!

PRORICALI MU TENISKI VRH, A ON JE VOLEO ŽURKE, ALKOHOL I DORSE: Luda priča potpuno zaboravljenog Hrvata!

Zvali su ga "Rodžer Federe noćnih izlazaka"

Objavljeno:

Ko ga je jednom gledao, nije se dvoumio. Fantastična ruka, divan osećaj, ali i divlji, pomalo nestašni temperament. Oduševljavao je mase, ali i živcirao, uglavnom svoje najbliže.

Pa i Ivana Ljubičića, velikog radnika, koji nikako nije mogao da podnese takvo "rasipanje" talenta. Ali teniski put Roka Karanušića jednostavno je morao da bude takav, jer je on sve samo ne običan teniser. I njegov teniski, životni put, definitivno ima materijala i za filmsku priču...

- Vuk s ATP Toura? Haha, nisam gledao original s Wall Streeta, ali ako kažeš da sam taj, nema sumnje - reći će bivši profesionalac.

Novinari Jutarnjeg lista pronašli su ga u Kanadi. Nazovi ti mene, pa nazovi ti mene, trajalo je nekoliko dana, ali na su uspeli da se povežu. I to u pauzi dok je svog pulena pripremao za - trening. Roko je trener? I to u Kanadi?

- Radim tu s jednim malim, ima 12 godina. Tu je jedan od najboljih u Kanadi. Zvao me je jedan čovek, koji poznaje Frenka Dancevica, izbornika Kanade i mojeg prijatelja, i tako sam dobio poziv - rekao je Roko i odmah pojasnio:

- Ali nisam ja nikakav trener. To je ovako malo usput. Ništa ozbiljno. Jer kad sam izašao iz profesionalnog tenisa, totalno sam ispao iz toga. U nekom sam svom svetu, znaš mene.

Roko, za one koji ne znaju, nije bio zvezda ATP tura. Zapravo, "plesao" je oko 100 najboljih, rezultati su realno izostali s najvećih turnira na kojima je slabo i dobijao priliku da igra. Ali zle duše su govorile da je, kad bi pala noć, bio apsolutni "Rodžer Federer diskoteka i barova"...

- Nisam hteo dvadesete godine da podredim samo jednoj stvari, jer mene je uvek zanimalo i milion drugih. Uvek su se u meni sudarale te crte, iracionalna i umetnička, celokupna ličnost je komplikovana, trebalo je to sve spojiti nekako.

Pojasnio je...

- Nikad nisam živeo samo za tenis. Nikad. Uvek je moralo biti još najmanje tri četiri stvari. Neka knjiga, neki album, ali i neka žurka. Sad živim laganini. Iz dana u dan, bez prevelikih planova. Znam samo da sam u Kanadi do jula, a onda se vraćam u Zagreb. A onda ko zna - rekao je Roko.

- Gde sam poslednjih godina? Svuda sam bio. Često sam bio i u Americi. Tu i tamo nešto odradim, vratim se i tako dalje. Pravi avanturistički život. Bez previše obaveza. Kako mi paše, tako radim. A ako ne, idem. Sve je stihijski, po inerciji - rekao je Zagrepčanin.

Pričao je u naletu, gotovo da i nije bilo potrebno postavljati pitanja...

- Imam svoju slobodu i to mi je ono najvažnije. Kada sam kod kuće onda sam skroz van tenisa. Prve dve godine nakon što sam prestao da igram sam se izolovao od tenisa, svi ostali su ostali u tome, ja sam tad totalno ispao iz tog sveta. I zato je mene glupo zvati nekim trenerom, jer to nisam. Više ovako odem možda malo za gušt nešto da odradim i to je to.

Što je radio u SAD-u dok je tamo boravio?

- Pa većinom sam bio u Kaliforniji, tamo je moj dobar prijatelj iz Dubrovnika. Dobra je klima tamo za sve, za dobre koncerte, haha. Malo tenis, pa malo Doorsi, malo gitara, laganini, ništa previše - rekao je i opet ponovio:

Pratiš li aktuelnosti sa teniskog ATP tura i da li si u kontaktu sa bivšim kolegama?

- Iskreno, vrlo slabo pratim tenis. Ništa ne znam šta se događa. Znam tu i tamo neko gren slem finale, neke osnovne stvari, ali da pratim, to nikako. Kolege? Pa ne čujem se ništa posebno, bio sam s Čilićem u Njujorku, video sam takođe Karlovića i momke u Americi. Tu i tamo sam se čuo s Tipsarevićem. Dobar sam s Danijelom Elserom, ima bend, svira.

Možda mu je i najbolji prijatelj bio Nemac Maksimilijan Abel, takođe talentovani igrač, a koji je isto bio poseban na svoju stranu.

- Ufff, ne čujemo se nikako, bio je završio u zatvoru, imao je neke svoje probleme. Ma ja sam se povukao u neki svoj svet, slabo više komuniciram s tim bivšim, teniskim svetom - rekao je Karanušić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Izvor: 100 posto Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.