ĐOKOVIĆ NE SILAZI S TRONA DO KRAJA GODINE: Novak ostaje prvi na svetu do Australijan opena!
Foto: EPA/Michael Dodge

rešeno

ĐOKOVIĆ NE SILAZI S TRONA DO KRAJA GODINE: Novak ostaje prvi na svetu do Australijan opena!

Zahvaljujući promeni sistema bodovanja i otkazivanju Mastersa u Madridu

Objavljeno: 10:16h

Odustajanjem Rafaela Nadala od učešća na US openu i otkazivanjem Mastersa u Madridu Novak Đoković je obezbedio ostanak na prvom mestu ATP liste do kraja godine kada se sezona bude nastavila.

Iako je trenutno razlika između njih dvojice samo 370 bodova, Nadal nema na kom turniru da osvoji nove bodove, pošto će do kraja sezone samo moći da brani titule u Rimu i na Rolan Garosu.

S druge strane, Đoković ima priliku da osvoji nove, jer je prošle godine ispao u osmini finala US opena, igrao je finale u Rimu i ima polufinale Rolan Garosa.

Doduše, trenutno će biti promenjen sistem bodovanja na turnirima je se sada računaju najbolji rezultati sa turnira od marta prošle godine, pa se samim tim poeni ne gube, što takođe ide na ruku najboljem igraču sveta.

E sada je samo pitanje kada će takmičenje najzad startovati pa da ATP odmrzne listu i počne ponovo da broji nedelje na prvom mestu.

Podsećamo da je Novak do sada bio 282 nedelje na prvom mestu i još 4 mu nedostaje da stigne Pita Samprasa. Ostaje onda juriš na rekord Rodžera Federera, koji je 310 nedelja bio najbolji teniser sveta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.