BUDITE NEMILOSRDI I KAZNITE IH ŽESTOKO: Endi Mari traži da svi koji prekrše korona pravila snose ozbiljne posledice
Foto: EPA/Hamish Blair

direktno u srž

BUDITE NEMILOSRDI I KAZNITE IH ŽESTOKO: Endi Mari traži da svi koji prekrše korona pravila snose ozbiljne posledice

On kaže da očekuje da će biti onih na US openu koji će kršiti predviđeni protokol

Objavljeno:

Endi Mari je bio prvi teniser koji je potvrdio da će učestvovati na ovogodišnjem US openu bez obzira na brojne rigorozne protokole i pravila koja su odredili organizatori kako bi se sprečila pojava koronavirusa među učesnicima i njihovim pratnjama.

Organizatori turnira na Flešing Medouzu su spremni na brojne rigorozne mere kako se ništa nepredviđeno ne bi dogodilo ili izbila epidemija među igračima i igračicama i svi će to morati da poštuju, međutim, Endi Mari smatra da će ipak biti onih koji će kršiti ta pravila.

Zbog toga se on zalaže da svako ko prekrši brojne protokole i pravila i bude uhvaćen u tome, a posebno ako se zarazi time što je to prekršio i ugrozi sve ostale i održavanje samog turnira, bi trebalo da bude i žestoko kažnjen.

foto: EPA/Hamish Blair

- Mislim da će se većina igrača pridržavati pravila, ali bilo bi glupo očekivati da niko neće da prekrši pravila i protokole. Videli ste to u NBA i mislim da se to dogodilo na golfu, nisam 100 odsto siguran, možda grešim. Na primer, u NBA ligi, igrači su kršili pravila, tako da bi se za tako nešto i kod nas trebalo pripremiti. Mislim da bi kazne trebalo da budu ozbiljne, jer na kraju krajeva izlažete riziku čitavu turneju i događaj - rekao je Mari i dodao:

- USTA ulaže ogromne napored da ovo učini što bezbednijim, tako da igrači koji se ne pridržavaju pravila trebalo bi da snose ozbiljne posledice.

Mari kaže da će uskoro otputovati u Sjedinjene Države.

- Morate sami da donesete odluku o tome i verujem da će USTA smisliti ’mehur’ za igrače. Verovatno ću let rezervisati u narednih nekoliko dana - istakao je Mari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.