Najbolja teniserka sveta odustala od US opena: Ne želi da dovodi sebe u opasnost!
Foto: EPA/Will Oliver

Konačna odluka

Najbolja teniserka sveta odustala od US opena: Ne želi da dovodi sebe u opasnost!

Ovo je veliki problem za organizatore

Objavljeno: 08:45h

I imamo prvo veliko ime koje je odustalo od ovogodišnjeg US opena, a to je prva teniserka sveta Ešli Barti.

Kako je javio "Njujork Tajms", Australijanka neće doputovati u Njujork, bez obzira na ceo protokolo i sve bezbednosne mere, jer je zabrinuta zbog pandemije koronavirusa.

- Bila je ovo teška odluka, ali i dalje postoji značajan rizik zbog Covid-19 i ja se ne osećam prijatno da stavim moj i tim i sebe u takvu poziciju - poručila je najbolja igračica sveta.

Prema navodima "Njujork Tajmsa", Barti neće nastupiti ni na Mastersu u Sinsinatiju, turniru koji se smatrao drugim najvećim događajem američke sezone tokom leta. Taj turnir počinje 20. avgusta, a za sada je poznato da na njemu neće biti četiri teniserke iz top 10 – u pitanju su Simona Halep, Elena Svitolina, Bjanka Andreesku i Naomi Osaka. Ostaje da se vidi da li će neko od njih igrati i na US openu.

- Poštujemo odluku svakog takmičara. Ešli je napravila taj potez imajući u vidu šta je najbolje za nju i njen tim. Želimo joj sve najbolje i jedva čekamo da se vrati na naš turnir jer je jedna od miljenica publike - izjavila je Stejsi Olaster, direktorka US opena.

Australijanka Barti ima 24 godine, a do sada je osvojila osam WTA titula u singlu, uključujući i Rolan Garos 2019. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.