Krajinovićev procvat u doba korone: Finale kod Novaka, pa trofej kod Janka - može li Filip uskoro i do TOP 10?
Foto: Srđan Stevanović

napredak

Krajinovićev procvat u doba korone: Finale kod Novaka, pa trofej kod Janka - može li Filip uskoro i do TOP 10?

U godini u kojoj se zvanični mečevi na Turu još uvek ne igraju, Filip Krajinović može da se pohvali da je jedan pehar u njegovim rukama

Objavljeno:

Ova 2020. sigurno nije ispunila ona optimistična očekivanja iz januara meseca. Jednostavno, korona virus je sve zaustavio i život kakav smo živeli u januaru skoro da više i ne poznajemo.

Zvanična objava pandemije virusa COVID-19 za tenisere je značila da će ostati kod kuće i da belog sporta neće biti do daljnjeg. Baš kao ni ostalih sportova.

Za Filipa Krajinovića je to značilo da će biti kod kuće više nego što je na to navikao. Iako je početkom godine tek uhvatio zalet da sa novim trenerom Jankom Tipsarevićem pokuša da se domogne najboljeg plasmana u karijeri na ATP listi i što da ne i nekog od trofeja na Turu, morao je da ode na prinudnu pauzu.

Ali... Tipsarević je odlučio da se upusti u izazov i organizuje šestonedeljni teniski spektakl Eastern European championship na terenima Tipsarević Akademije na Olimpu, a jedan od učesnika, naravno, bio je i Krajinović. Kako se Somborac nikada ne zadovoljava samo učešćem, sebi je zacrtao da na njemu trijumfuje. I u tome je uspeo.

U godini u kojoj se zvanični mečevi na Turu još uvek ne igraju, Filip Krajinović može da se pohvali da je jedan pehar u njegovim rukama.

-Stvarno je dobar osećaj, drago mi je što sam slavio. Zaista, želeo bih da čestitam Janku na sjajnoj organizaciji i na perfektnom turniru. Verovao je da može da organizuje veliki spektakl i u tome je upseo. Svaka mu čast. Pokazali smo svi zajedno da je ovo pobeda našeg sporta u doba korona virusa – rekao je Krajinović posle osvajanja pehara.

foto: Srđan Stevanović

Iako je turnir trajao šest nedelja, Filip nije učestvovao sve vreme.

-Odigrao sam sedam-osam mečeva, ali mislim da mi je ovo bilo sjajno iskustvo pred nastavak sezone koji će uslediti u Americi. Dobre partije koje su krunisane peharom uvek daju motiv više. Osećam se dobro i spreman sam za sve ono što nas od avgusta čeka. Dobra stvar je i što je Borna Ćorić odlučio da ostane u Beogradu, pa ću moći da treniram sa njim i da se spremam za turnire.

Kako sada stvari stoje, Filip će put Amerike krenuti sredinom avgusta, a dva turnira na kojima će igrati biće Sinsinati i US Open.

- Iskreno, sigurno će sve biti malo čudno i jedva čekam da vidim kako će izgledati turniri u Americi. Verujem da će i nama u prvi mah biti teško da se naviknemo na sva pravila i sve uslove u kojima će se igrati turniri. Publike neće biti, pa mogu da zamislim kako će sve to da izgleda uživo, ali i preko TV-a. Psihološki će biti naporno, ali bitno je da se igra. Bolje da igramo, pa makar i u tim uslovima koje niko ne voli, nego da se ova pauza još više otegne. Na kraju krajeva moramo od nečega i da živimo.

foto: Starsport©

Filip je istakao da neće imati problem sa formom kada takmičarski mečevi budu počeli.

-U suštini, ja sam i na Jankov turnir gledao kao na pripreme, tako da sam ja fizički apsolutno spreman za mečeve. Nemam problem nikakav sa tim što je pauza bila duga jer sam ja sve vreme, osim u martu i aprilu kada su sve aktivnosti bile zabranjene, trenirao i spremao se. Videćemo i ja jedva čekam da sve počne. Nakon takmičenja u Americi, nisam siguran da ću se vraćati u Srbiju, možda odem pravo u Španiju jer ću igrati i u Madridu, pa taman da se naviknem na uslove. Dobra stvar je i što u Španiji nema karantina za profesionalne sportiste. Opet kažem, tako je u ovom trenutku, ako se uslovi budu menjali i svi mi moramo da menjamo planove u hodu.

Kao pobednik turnira Eastern European championship, Krajinović je pored pehara i čeka, osvojio i put na Maldive. Na pitanje koga će povesti sa sobom na ovu egzotičnu destinaciju, bez dileme je poručio:

-Devojku!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.