DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRISTATI NA OVO?! Organizatori US opena konačno obelodanili rigorozni protokol za sve!
Foto: EPA/Jason Szenes

pravila su stroga

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRISTATI NA OVO?! Organizatori US opena konačno obelodanili rigorozni protokol za sve!

Đoković je prošle sezone zbog povrede završio učešće na US openu u osmini finala, pa ove godine eventualnim osvajanjem titule može da osvoji čak 1.820 bodova

Objavljeno:

Novak Đoković još nije doneo odluku da li će igrati ove godine na US openu zbog rigoroznih protokola i pravila kako bi se sprečilo širenje koronavirusa na Flešing Medouzu, a organizatori Gren slema u Njujorku su sada konačno objavili i konkretno koja su pravila u okviru tog protokola.

U prethodnih mesec dana je bilo mnogo polemike u svetu tenisa oko nekih izuzetno rigoroznih pravila koja su predložili organizatori turnira u Njujorku i mnogi teniseri i teniserke su se pobunili i najavili da neće učestvovati.

Sada se ipak zna i koja konkretno uputstva i pravila će morati da poštuju svi oni koji žele da se takmiče.

foto: EPA/Justin Lane

Kako je ranije najavljeno, teniseri po dolasku u SAD neće morati u striktni dvonedeljni karantin, ali će im kretanje biti značajno ograničeno, kao i mesto boravka: to će biti ili hotel Long Ajlan Meriot ili Garden Siti.

Oba hotela se nalaze na oko 30 minuta od Flašing Medouza, gde se održava turnir, a u njemu će igrači moći da imaju još po tri osobe iz svog tima.

Te tri osobe i sam igrač će biti smeštene u dve sobe u nekom od hotela, ali će samo jedna osoba moći da bude uz igrača tokom odigravanja mečeva.

Nošenje maski će biti obavezno praktično uvek.

foto: EPA/Jason Szenes

Đoković je prošle sezone zbog povrede završio učešće na US openu u osmini finala, pa ove godine eventualnim osvajanjem titule može da osvoji čak 1.820 bodova.

Kako bi se obezbedili što sigurniji uslovi, igrači i njihova ekipa će biti testirani na Kovid-19 odmah po dolasku u hotel i neće im biti dopušteno da ga napuste dok ne dobiju rezultat da su negativni.

Nakon što dobiju odobrenje biće im dozvoljeno da treniraju unutar US open kompleksa, a drugi test moraće da obave 48 sati nakon dolaska.

Pored toga, kako piše "B92", svima će pri svakom ulasku u kompleks, što zbog treniranja što zbog igranja mečeva, biti merena temperatura, te će morati da potpišu izjavu u kojoj će opisati sve simptome Kovida-19 koje misle da imaju.

Teniska sezona trebalo je da počne turnirom u Vašingtonu 14. avgusta, ali je on otkazan, tako da će se “beli sport” vratiti 22. avgusta u Njujorku, gde će se prvo igrati Sinsinati Masters, a potom US open.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.