NOVAK NIJE MEĐU NJIMA: Srpski teniseri prijavljeni za prvi ATP turnir u SAD posle pandemije koronavirusa!
Foto: Starsport©

čeka se konačna odluka

NOVAK NIJE MEĐU NJIMA: Srpski teniseri prijavljeni za prvi ATP turnir u SAD posle pandemije koronavirusa!

I dalje je veliki znak pitanja da li će turnir biti odigran ili će se sezona zvanično nastaviti sedam dana kasnije Mastersom u Sinsinatiju

Objavljeno:

Trojica srpskih tenisera su prijavljena za učešće na ATP turniru u Vašingtonu koji bi trebalo da bude prvi zvaničan turnir koji će biti odigran posle čak petomesečnog prekida sezone zbog pandemije koronavirusa.

Organizatori turnira u prestonici SAD su objavili preliminarnu listu učesnika, a na njoj se nalaze Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Teniska sezona bi trebalo da bude nastavljena 14. avgusta, ali i dalje postoji neizvesnost s obzirom da u celom svetu ponovo dolazi do novog velikog širenja i sve većeg broja slučajeva zaraženih Covidom-19.

Najgore bi bilo da otkažemo turnir nedelju dana pred start, kada neki od tenisera već dođu. Rešili smo sva pitanja oko mera opreza i sprečavanja zaraze, ali i dalje postoje problemi oko ulaska u SAD i izlaska, odnosno karantina u nekim zemljama - poručili su iz Vašingtona.

Narednih dana trebalo bi da se donese konačna odluka o održavanju popularnog turnira, ali nije isključeno da će sezona, ipak, startovati na mastersu u Sinsinatiju sedam dana kasnije. Nadmetanje iz serije 1.000 preseljeno je na terene Ju-Es opena, koji je odmah potom u rasporedu.

Kompletna američka turneja biće odigrana bez prisustva publike i uz velike mere opreze i zaštite igrača i njihovih trenera. Teniseri iz samog vrha još nisu potvrdili put u SAD, ali bi svakako preskočili seriju 500 u Vašingtonu. Do kraja meseca očekuje se odluka Đokovića, Nadala i Tima oko Sinsinatija i Ju-Es opena. Olakšavajuća okolnost je što u Španiji neće morati u dvonedeljni karantin po povratku iz SAD i nema prepreke da odmah posle njujorškog slema zaigraju i na mastersu u Madridu.

Listu favorita predvode Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, David Gofan, a tu je čak 18 od najboljih 30 igrača sveta. Lajović bi bio 12. nosilac (23. na ATP), a dobru šansu imali bi i Kecmanović (47. na listi) i Đere (80).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.