Novak ima hrvatske krvi, a ja Srbin nikad nisam bio: Đokovićev deda otkrio zašto se toliko priča o njegovom poreklu
Foto: Mario Ćužić / HTS

objašnjeno

Novak ima hrvatske krvi, a ja Srbin nikad nisam bio: Đokovićev deda otkrio zašto se toliko priča o njegovom poreklu

Novakov deda po majčinoj strani, nepoznat je javnosti, a on je Zdenko Žagar (82) otac Dijane Đoković

Objavljeno: 10:13h

Novak Đoković, najbolji svetski teniser, često spominje svoju porodicu kao važan oslonac u svojoj karijeri. Otac Srđan imao je veliku ulogu u njegovoj sportskoj karijeri, a sam Novak često spominje Srđanovog oca Vladimira koji je preminuo. Ipak, Novakov deda po majčinoj strani, nepoznat je javnosti, a on je Zdenko Žagar (82) otac Dijane Đoković, koji je dao intervju za Novu.rs

Noletov deda se pohvalio da je prisustvovao nedavno održanom turniru koji je organizovao njegov unuk Novak i naglasio da mu je teško zbog raznih uvreda i osuda na račun njegovog unuka prvenca nakon što su se pojedini učesnici Adrija tura, pa i sam Novak, zarazili koronavirusom.

- Turnir je bio na otvorenom. Pa nije Novak doneo koronu! Baš sam besan. Eto, on je dobio, a ja sam bio tamo i nisam dobio koronu. Nije mi bilo prijatno kad sam saznao da se zarazio. Naravno da sam bio uplašen. Ali, ja sam u startu verovao da je on dovoljno fizički i psihički jak da može daleko lakše da podnese neprijatnosti. Govorim to malo i sa svog aspekta. Ceo život se bavim sportom i znam da je fizička aktivnost jako bitna, a pogotovo ako uneseš malo dobre volje i tako ćeš pobediti ono što ne valja. Ja sam ove godine prisustvovao turniru i nemam koronu (smeh). Unuk dobio, dedu zaobišla. Ja ne znam zbog čega ga stalno osuđuju. Po meni je to prljavo razmišljanje, nažalost. Jedini povod i razlog da se baci ljaga na njega je to što je Srbin. Da, da. Zato što je on Srbin iz tamo neke nedođije, jer ne znaju gde je ta Srbija i Beograd. Bolji je i čuveniji od svih njih što vređaju, eto. Sve se objašnjava u tri reči. Sve to smeta Nadalu, Federeru i još dvadesetorici koji su ispod njega. A da ne govorim o onima ostalima. Ja neću da komentarišem te bljuvotine. Teško je sve to i treba ignorisati - kaže Zdenko i dodaje da Đoković ima puno pravo da se predstavlja kao Srbin, iako po majčinoj strani ima hrvatske krvi.

foto: EPA/Jason Szenes

- Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baba, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla. O Noletu tek da ne pričam. Njemu je i otac Srđan Srbin. Zapravo, pitanje je koliko ima i crnogorske krvi, ima tu malo mešavine. Normalno je da će biti više priklonjen Srbima i ja nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se pradstavlja kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga svojatali. Pre nekoliko meseci zvala me je jedna rođaka koja živi u Vinkovcima da me pita gde je Dijana rođena. Znači, u Hrvatskoj se raspravlja o tome.

(Espreso.co.rs / Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.