NIKO NE BRANI ĐOKOVIĆA JAČE OD FRANCUSKIH TENISERA: Sad vam je lako da kažete ljudima da ne slušaju Đokovića!
Foto: AP

niko ne radi za tenis kao novak

NIKO NE BRANI ĐOKOVIĆA JAČE OD FRANCUSKIH TENISERA: Sad vam je lako da kažete ljudima da ne slušaju Đokovića!

Opet se javio Simon da kaže šta misli o mržnji i kritikama usmerenim na račun najboljeg igrača sveta

Objavljeno: 12:38h

Niko ne brani jače Novaka Đokovića poslednjih nedelja nego njegove kolege, teniseri iz Francuske.

Od kada je krenula nova hajka na srpskog tenisera od strane zapadne javnosti i medija zbog onoga što se dogodilo na Adria Turu u Zadru kada se nekoliko igrača zarazilo koronavirusom, među kojima je i on, najbolji igrač planete je konstantno izložen napadima.

Međutim, to se nimalo ne sviđa francuskim teniserima, koji prepoznaju koliko se Srbin trudi i bori i za ostale igrače i za sam tenis kao sport i koliko doprinosi.

foto: EPA/Julian Smith

U utorak smo imali prilike da ponovo čujemo Rišara Gaskea po tom pitanju, a sad se ponovo, po treći put oglasio i Žil Simon, koji žestoko udara na sve kritičare Đokovića i tvrdi da iza svega toga stoji "zavera" da Rodžer Federer ostane netaknuto tenisko božanstvo koje Novak svojim rezultatima ugrožava.

- Imam taj osećaj da ako Novak obori Federerove rekorde, to će svima teško pasti. To se vidi po ponašanju publike, na terenu, u finalu Australijan opena. Bes usmeren ka Novaku je ogromna greška. Većina javnosti ga ne shvata toliko važnim kao što su to Rodžer i Rafa - poruči je Simon za francuske medije.

Francuz je između ostalog rekao i nešto što mnogi prećutkuju, a to je da se Rodžer nikad tokom karijere nije borio za slabije rangirane i manje uspešne tenisere, što Novak čini svakodnevno, pogotovo od kada je postao predsednik Saveta igrača ATP-a.

foto: AP

- Rodžer je imao priliku da se pokaže kada se diskutovalo o nagradama za igrače na Gren slemovima pre nekog vremena. Moj utisak je da smo to izgubili na ulici, da Rodžeru malo smeta da reprezentuje ostale igrače. A ipak, ako postoji neki autoritet, onda je to on.

- U ovom momentu je najautoritativniji glas Novaka Đokovića koji je predsednik Saveta igrača. Ja volim Rodžera, volim i Rafu. Ali što se Federera tiče mi pričamo samo o njegovim vrlinama, a o Novaku pričamo samo o manama. To je igra medija. Mislim da se Novak bori sa komplikovanim problemima koji su u generalnom interesu svih igrača - poručio je Simon.

On se potom i osvrnuo na napade zbog organizovanja Adria Tura.

- Žao mi je zbog onoga što se desilo na Adria Turu, jer kad napravite ozbiljnu grešku sve se raspadne. Sad je lako reći: "Molimo vas, ne slušajte više Novaka".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.