FEDERER JE DO SAD ĆUTAO: Ali sada se javio njegov trener da kaže šta misli o Đokovićevoj organizaciji Adria Tura!
Foto: EPA/Peter Klaunzer

iskren

FEDERER JE DO SAD ĆUTAO: Ali sada se javio njegov trener da kaže šta misli o Đokovićevoj organizaciji Adria Tura!

Podržao je ideju, ali kritikuje način na koji je sprovedena

Objavljeno:

Čuveni bivši hrvatski teniser, a sada jedan od trenera Rodžera Federera, Ivan Ljubičić, oglasio se povodom Adria Tura koji je organizovao Novak Đoković i svega onoga što se dogodilo, pre svega u Zadru.

Četvorica tenisera uključujući i samog Novaka su zaraženi koronavirusom u Zadru uz još neke članove stručnih štabova, a to je izazvalo žestoke napade na najboljeg igrača sveta koji traju već nedeljama.

Ljubičić nije želeo da osuđuje ideju Đokovića da održi turnir, ali ipak ga kritikuje u intervjuu za "Novi list".

foto: EPA/Ali Haider

- Adria tur nije apsolutno loša ideja. Ne treba osuđivati ideju i želju, naprotiv. Međutim, svima je jasno kao dan da su se neke stvari trebale drugačije raditi. Taj neoprez i nedisciplina, zanemarivanje činjenica na kraju je bilo presudno - rekao je Ljubičić i dodao:

- Bilo je više štete nego koristi, iako nije trebalo biti tako. Na kraju krajeva, i to služi za nešto, pokazalo se da moramo biti oprezniji, bez obzira na to što je u jednom trenutku u Hrvatskoj bilo devet aktivnih slučajeva. Danas je toga puno više. Protivnik ne spava.

foto: EPA/Ian Langsdon

Pored Federera Ljubičić sarađuje i sa Bornom Ćorićem koji je bio među zaraženima na Adria Turu.

- Borna je dobro. Najpre je bio u šoku, brinuo se za ljude oko sebe, roditelje, starije ljude koji su u opasnosti. Nema nikakvih simptoma. Organizovali smo traku za trčanje, bicikl, trenirao je kod kuće šta je mogao. Ne znam pravila, ali znam da je blizu 'slobode" - poručio je Ljubičić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.