ĐOKOVIĆ DOBIJA NOVAC OD VIMBLDONA: U jeku koronavirusa najveći svetski Gren slem daruje tenisere!
Foto: EPA/Julian Smith

isplate

ĐOKOVIĆ DOBIJA NOVAC OD VIMBLDONA: U jeku koronavirusa najveći svetski Gren slem daruje tenisere!

Prema aktuelnoj ATP listi, koja je zamrznuta, ova informacija značiće da bi Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović bili u glavnom žrebu i njima će biti uplaćeno po 25.000 funti

Objavljeno:

Organizatori Vimbldona odlučili su da isplate novac koji su dobili od osiguranja za otkazivanje turnira.

Kako teniseri i teniserke u periodu kalendarske godine u kojoj nema turnira zbog pandemije virusa korona, ne bi ostali bez određenih primanja, Vimbldon je odlučio da novac dobijen od osiguranja zbog otkazivanja ovog Gren slema, uplati na račune 620 igrača i igračica u različitim kategorijama.

Ukupna svota novca koja je izdvojena za ovo delo jeste 10 miliona funti. Ona će pokriti, u zavisnosti od svetskog poretka, 224 igrača koji bi igrali kvalifiakacije u singlu i svaki od njih će prihodovati 12.500 funti, dok će 120 igrača i igračica iz glavnog žreba dobiti po 25.000 funti.

foto: AP

Teniseri i teniserke koji bi se domogli glavnog žreba u dubl konkurenciji na računu će biti bogatiji za 6.250 funti, dok će igrači i igračice koji igraju u invalidskim kolicima dobiti po 6.000 funti, dok će četiri takmičara u kvad invalidskim kolicima prihodovati po 5.000 funti.

Prema aktuelnoj ATP listi, koja je zamrznuta, ova informacija značiće da bi Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović bili u glavnom žrebu i njima će biti uplaćeno po 25.000 funti, dok bi Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Danilo Petrović i Viktor Troicki igrali kvalifikacije i zaradiće 12.500 funti. Što se ženske konkurencije tiče, Nina Stojanović i Olga Danilović bile bi među kvalifikantkinjama.

Od organizatora je istaknuta želja da se turnir za narednu godinu održi u normalnim okolnostima, ali to će zavisiti od stanja u svetu, te je navedeno da će Vimbldon pratiti druge sportske događaje, ne bi li se pravoremeno objavio javnosti o daljim koracima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.