VILANDER IZNAPUŠAVAO SVE KOJI VREĐAJU I NAPADAJU NOVAKA: Sasuo im sve u lice! Srbija će ga obožavati zbog ovih reči
Foto: Profimedia/AP

Srbi će ga od danas obožavati

VILANDER IZNAPUŠAVAO SVE KOJI VREĐAJU I NAPADAJU NOVAKA: Sasuo im sve u lice! Srbija će ga obožavati zbog ovih reči

Šveđanin je poručio da Đokovića niko ne sme da krivi zbog onoga što se desilo i da se loše osećao čitajući sve te komentare na račun najboljeg na svetu

Objavljeno: 14:37h

Tako to biva u životu, ako ste pravi čovek. Matsa Vilandera nisu voleli navijači Novaka Đokovića, jer su smatrali da omalovažava njegove rezultate i da ga ne poštuje dovoljno, a sada će ga verovatno hvaliti na sva usta.

Šveđanin je pokazao da je pre svega čovek od karaktera i da na njega ne utiče mišljenje većeg dela javnosti. Legendarni bivši teniser je sada ne samo stao u odbranu Srbina, već se usprotivio svima onima koji prethodnih nedelja "čereče" najboljeg tenisera sveta.

Komentator "Eurosporta" je jasno i glasno poručio da Đoković ne zaslužuje vređanje i omalovažavanje zbog toga što njegova plemenita ideja nije uspela, kao i da on nikako ne može biti krivac za to što su se igrači zarazili na Adria turu.

foto: Starsport©

- Intervjuisao sam Novaka prvog dana Adria tura, bio je veoma uzbuđen, imao je suze u očima, najviše zbog podrške sa tribina. Vlada Srbije je dala dozvolu da se turnir održi, tako da tu sve priče prestaju. Odgovornost koju je Novak imao, on je i ispunio. On nije ekspert, ali oni koji jesu i Vlada Srbije su ti koji su loše procenili situaciju. Loše sam se osećao zbog Đokovića, jer se mnogo trudio i sve vreme je radio pravu stvar - poručio je Vilander.

Šveđanin je poručio da za razliku od onih koji ga napadaju Novak je makar pokušao da uradi nešto, dok se oni kriju iza svojih telefona i samo kritikuju.

- Meni je prilično iznenađenje što napadaju samo Novaka, mada je to možda zbog toga što je broj 1. Ipak, on je inteligentan momak, srediće sve to. Svet je nekorektan, on je broj jedan, možda će završiti karijeru kao najbolji svih vremena. Đokoviću svakako treba odati priznanje jer bar pokušava da nešto uradi. Lako je da se krijete i ne radite ništa, a to mnogo igrača sada radi. Ja Novaku čestitam na pokušaju i smatram da bi trebalo dva puta razmisliti pre nego što se nešto kaže. On ovde nije imao sreće.

foto: Starsport©

Mnogi traže od Đokovića da zbog svega što se desilo podnese ostavku na mesto predsednika Saveta igrača na turu, kao i da su sada mnogi teniseri protiv njega, ali Vilander smatra da to nije tačno.

- Da li bi trebalo da podnese ostavku? Ne, osim ako to on ne želi. Ako je većina igrača protiv njega, onda u redu, ali ja za to nisam čuo - jasan je Vilander.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.