VISOKORANGIRANI SRBI SE OBIČNO IZVINJAVAJU U HAGU: Švajcarac se izvinio jer je Novaka okarakterisao kao zločinca!
Foto: Starsport©

Sramna šala

VISOKORANGIRANI SRBI SE OBIČNO IZVINJAVAJU U HAGU: Švajcarac se izvinio jer je Novaka okarakterisao kao zločinca!

Posle sramnog komentara u kome je generalizovao Srbe i Đokovića svrstao u koš s nekim drugima usledila je žestoka reakcija javnosti

Objavljeno:

Novak Đoković bio je meta uglavnom žestokih kritika i izrugivanja u prethodnom periodu zbog organizacije Adria Tura na kome se nekoliko tenisera zarazilo koronavirusom, među kojima i on sam, kao i njegova supruga.

Nema ko se nije ustremio na njega nakon toga i utrkivali su se ko će jače i niže da ga napadne ili čak i uvredi, a bilo je i šala na njegov račun, međutim, neke od njih nisu bile primerene.

Tako je švajcarski komičar Štefan Buser u jednom podkastu kritikujući Adria Tour i Novaka Đokovića izrekao i rečenicu koja je izazvala revolt i Srba, ali i celokupne javnosti.

foto: Printskrin: Youtube/Sport klub

- Visokorangirani Srbi se obično izvinjavaju samo u Hagu - rekao je Buser aludirajući na Đokovićevo izvinjenje nakon svega što se desilo na Adria Turu.

Očekivano odmah je stigla reakcija, pre svega velikog broja Srba koji žive u dijaspori, pokrenuta je peticija da se preduzmu određeni koraci protiv njega i ostalih ljudi iz njegovog tima, a posle celokupnog pritiska Buser se izvinio putem Instagrama što je generalizovao da su svi Srbi zločinci kojima se sudilo u Hagu, kao i da je Đoković zločinac.

- Naša kritika bila je usmerena protiv Novaka Đokovića i učesnika na njegovom Adrija turu, a ne generalno protiv Srba. Očigledno je da se nismo izrazili dovoljno jasno i zbog toga nam je žao. Kada sve pažljivo sagledamo, poenta da se ‘Srbi visokog ranga izvinjavaju samo u Hagu’ je nedogovarajuća u vezi Novaka Đokovića, kom se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća - poručio je Buser preko Instagrama.

On je takođe dodao mu nije nije bio cilj da uvredi bilo čija osećanja i poželeo je svima "mirno i opušteno leto" u ova "nervozna vremena".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.