US OPEN MORA DA SE OTKAŽE! Teniska legenda poručila da nije moguće ni da se igra, a jedno ne sme ni da zamisli!
Foto: EPA/Justin Lane

protivnik održavanja

US OPEN MORA DA SE OTKAŽE! Teniska legenda poručila da nije moguće ni da se igra, a jedno ne sme ni da zamisli!

I on je jedan od onih koji su podigli glas protiv

Objavljeno:

Teniska legenda Anri Lekont još jedna je osoba iz sveta "belog sporta" koja smatra da je održavanje US opena ove godine suluda ideja.

Čuveni Francuz je samo jedan u nizu onih koji se protive odigravanju Gren slema u Njujorku, jer su se pre njega oglašavali i Toni Nadal, Endi Mari, Benoa Per je već rekao da teško da će igrati, kao i još neki igrači, dok se još čeka na odluke Nadala i Đokovića.

Anri Lekont
Anri Lekontfoto: EPA/David Mariuz

- US Open nije moguć i treba da bude otkazan. Mislim da mnogi igrači neće da idu tamo. Prvo zbog zdravlja, pandemija je daleko od gotove. A onda i zato što ne možeš da igraš Gren slem pred zatvorenim vratima. Ne smem ni da zamislim kakva bi to atmosfera bila - poručio je Lekont.

Osim što je problem kompletna situacija sa pandemijom koronavirusa koja iziskuje dodatne uslove i mere predostrožnosti, koje opet nisu garancija da se neko neće zaraziti, isto tako je problem i sam raspored koji je objavio ATP.

Jer odmah posle US opena treba da se pređe na šljaku, bez ikakve pauze i da se igraju Mastersi u Rimu i Madridu kao priprema za Rolan Garos koji će početi krajem septembra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.