SITUACIJA JE KATASTROFA, NEĆU DA SE KOCKAM: Ne želim da igram na US openu, hoću da ostanem živ i zdrav!
Foto: EPA/Chema Moya

blizu odluke

SITUACIJA JE KATASTROFA, NEĆU DA SE KOCKAM: Ne želim da igram na US openu, hoću da ostanem živ i zdrav!

Reklo bi se da je i on jedan od igrača koji su prelomili da ne putuju u Njujork

Objavljeno: 09:29h

Sve je više tenisera koji ozbiljno razmišljaju da propuste US open koji je planiran da se održi od 31. avgusta do 14. septembra zbog pandemije koronavirusa koja ne jenjava.

Slično razmišlja i Benoa Per, koji je samo jedan od igrača koji smatraju da Gren slem u Njujorku ne bi trebalo da se održi ove godine u ovakvim uslovima.

- Pre mesec dana rekao bih da je bolje stanje, kafići su počeli ponovo da se otvaraju, isto tako i restorani, a sada je pomalo katastrofa. Postoje rizici odlaska u SAD. Čak iako odemo tamo je kockanje, mnogo je slučajeva na licu mesta - rekao 31. teniser sveta za francuski "RMC".

foto: EPA/ Dave Hunt

- Otići tamo znači rizikovati da budemo kontaminirani. Želim da igram tenis i putujem, to je naša svakodnevnica, ali ako ćemo da rizikujemo sa odlaskom u SAD, pritom poštovati karantin, čini se komplikovano. Na sve to ako igramo US open moramo da žrtvujemo Madrid i Rim. Morate da pronađete letove da biste stigli tamo.

Na kraju je i najavio da bi mogao da propusti Gren slem u "Velikoj jabuci".

- Čak iako postoji finansijsko ograničenje zbog prekida sezone i potrebe za igranje, u ovom trenutku preferiram da ne igram. Želim da ostanem živ i dobrog zdravlja - zaključio je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.