POSLE MNOGIH SADA SE O SLUČAJU ĐOKOVIĆA OGLASILA I DARIJA KISIĆ-TEPAVČEVIĆ: Novak ne mora da se ponovo testira!
Foto: Dragana Udovičić / AP

O svemu

POSLE MNOGIH SADA SE O SLUČAJU ĐOKOVIĆA OGLASILA I DARIJA KISIĆ-TEPAVČEVIĆ: Novak ne mora da se ponovo testira!

Ona je navela da je slučaj Đokovića klasičan primer u kakvom je obliku trenutno koronavirus u Srbiji

Objavljeno: 20:50h

Doktorka Darija Kisić-Tepavčević govorila je o koronavirusu u Srbiji u kom je on sada obliku i to kroz primer Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene.

Najbolji teniser sveta i njegova supruga bili su zaraženi koronavirusom tokom Adria Tour-a i to je bila vest o kojoj su brujali svi svetski mediji, a sasvim slučajno je otkriveno da su inficirani i verovatno niko ne bi ni znao da Grigor Dimitrov nije imao temperaturu i bio testiran posle čega su svi učesnici Adria Tour-a išli na testiranje.

Tu je otkriveno da iako nisu imali simptome su zaraženi i Novak i Jelena, koji su potom otišli u izolaciji, a pre nekoliko dana su uradili novi test koji je pokazao da su se izlečili.

foto: Starsport©

- U našoj zemlji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik koronavirusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković - rekla je za "Blic" doktorka Darija Kisić Tepavčević i dodala:

- On je testiran po povratku u Srbiju iako nije imao nikakvih simptoma i test je bio pozitivan. Tokom izolacije u kojoj je bio, Đoković nije ispoljio nikakav simptom, sve vreme se osećao dobro, pa je nakon toga, u periodu između sedam i deset dana od trenutka u kojem je test pokazao da je pozitivan, ponovo testiran. Taj drugi test je pokazao da je Novak negativan i da više u njegovom organizmu nema prisustva virusa COVID-19.

foto: Printscreen/RTS

Na pitanje da li to znači da je Novak potpuno zdrav, doktorka Kisić-Tepavčević je istakla:

- Apsolutno! Novak je zdrav i sada može da počne da obavlja svakodnevne aktivnosti.

Nole neće morati da radi još jedan test.

- Po protokolu koji je apsolutno ispoštovan u slučaju Novaka Đokovića, on ne mora da radi još jedan test, već može da se vrati obavljanju dužnosti u svakodnevnom životu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.