HRVATI OTKRILI TAJNU USPEHA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Zbog OVOGA je Srbin prvi reket sveta!
Foto: Starsport©

detaljna analiza

HRVATI OTKRILI TAJNU USPEHA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Zbog OVOGA je Srbin prvi reket sveta!

Kako biti najbolji i opstati na vrhu?

Objavljeno:

Svi bi želeli da imaju tajni recept za uspeh u životu, pa se mnogi pitaju kako je srpski teniser usepeo da dođe do ovog nivoa i da toliko dugo godina opstaje na samom vrhu svetskog tenisa.

Hrvatski portal Index je napravio analizu kako su najbolji sportisti na svetu došli do uspeha, a jedan od onih o kojima su pisali jeste naš Novak Đoković.

Evo šta su rekli Hrvati o tajni Novakovog uspeha.

Poslednjijh godina puno se pričalo o ishrani Novaka Đokovića, ali glavni uzrok njegovih neverovatnog uspeha je ludački rad na sebi. Njegov režim ne razlikuje se bitno od režima ostalih sportista, osim u dodatnom radu.

Kod Noleta sve počinje istezanjem i zagrevanjem, a on preporučuje 10 do 20 serija neke od klasičnih vežbi po izboru. Izuzetno je važno opuštanje mišića, za što koristi masažu, a onima kojima nije dostupna preporučuje foam rollere.

Njegov dan ne može proteći bez joge, koju praktkuje odmah po buđenju, nakon svakog treninga, a često i pre spavanja.

Konačno, Đoković je koristio i "egg pod", komoru u obliku jajeta vrednu 100.000 dolara, u kojoj se promenama pritiska i temperature krvi obogaćuje kiseonikom i uništava mlečna kiselina i slične posledice fizičkog napora.

- Želeo sam biti broj jedan kad mi je bilo sedam godina, želim to i danas, jednako kao što sam želio pre nego što sam to i postao", objasnio je Đoković svoju neverovatnu kompetitivnost koja ga je dovela do vrha - napisao je Index.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.