NADAL ZAREŽAO U BESU: To što je ATP uradio to je direktno protiv Rafe i Đokovića! Podržao ga i Endi Mari!
Foto: AP/Michel Euler

ne sviđa mu se

NADAL ZAREŽAO U BESU: To što je ATP uradio to je direktno protiv Rafe i Đokovića! Podržao ga i Endi Mari!

Bivši trener španskog tenisera je vrlo nezadovoljan odlukama koje donosi ATP

Objavljeno: 08:54h

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala i njegov bivši trener, smatra da raspored koji je formirao ATP nipošto nije dobar.

On tvrdi da novi raspored i sezona poremećena pandemijom korona virusa ne odgovaraju nikom od teniskih veterana.

- Pričao sam sa Rafom i on razmatra koje će turnire igrati. Raspored je nerealan, posebno za veterane koji ne mogu da igraju toliko nedelja zaredom - rekao je Nadal za "ESPN Deportes".

Plan podrazumeva da se mnogo turnira zgusne u mesec i po dana između sredine avgusta do početka oktobra. U taj period s smeštena čak tri Mastersa (Sinsinati, Madrid, Rim), dva grend slema (US Open i Rolan Garos), i još nekoliko turnira.

- Mislim da je ružno to što je ATP uradio. Odluka je potpuno protiv igrača kao što su Rafa i Novak Đoković - kaže Toni Nadal.

Sa ovom odlukom nije saglasan ni Endi Mari, britanski igrač kaže da raspored nije bezbedan, jer nije baš jednostavno iz dana u dan se menjati podloge (igraće se na betonu i šljaci).

foto: EPA/Cati Cladera

- Nije sigurno da igrate polufinale ili četvrtfinale u Njujorku na betonu, a onda u utorak igrate u Madridu na visinskoj razlici i šljaci, posebno što se teniseri nisu dugo takmičili - kaže Mari.

On je donekle stao u odbranu najboljih tenisera na svetu rekavši da oni brane najviše poena, a prosto fizički ne mogu da se kloniraju.

Svake nedelje imate velike turnire i onda je teško za najbolje igrače koji konstantno osvajaju da se obavežu i igraju toliko događaja. Mislim da moramo da budemo pažljivi i sa renkingom - upozorio je Britanac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.