AUSTRIJANAC O NOVAKU I FIJASKU S ADRIA TUROM: Ne morate biti profesor da biste videli da to nije bilo dobro!
Foto: EPA/Michael Dodge

krivi ga, ali i brani

AUSTRIJANAC O NOVAKU I FIJASKU S ADRIA TUROM: Ne morate biti profesor da biste videli da to nije bilo dobro!

On je naveo da srpski as ipak treba da ostane na mestu predsednika Saveta igrača

Objavljeno:

Novak Đoković i njegova organizacija Adria Tura i sve ono što se dogodilo u Zadru i dalje su glavna teniska tema, a svoje mišljenje o svemu tome dao je i Jirgen Melcer.

Austrijski teniser je jedan od onih koji smatraju da je Srbin pogrešio što je organizovao seriju turnira i da to što je uradio ne ide na ruku tenisu, ali s druge strane ga ne kritikuje kao što to čine mnogi.

foto: EPA/Roni Rekomaa

- Da li nam je učinio uslugu zbog stvari koju je upravo učinio? Naravno da ne. Mislim da ne morate biti profesor da biste rekli 'OК, ovo nije bilo dobro za tenis. Mislim da sada zna" - rekao je Melcer.

Iskusni Austrijanac smatra da Novak zbog svoje pozicije ipak ima priliku da ispravi stvar i popravi lošu sliku koja sada o njemu postoji.

- Ako se vratimo na to da li je umešan u odluke i ako može da utiče na savete igrača, da, sigurno da može.

foto: EPA/Andreas Schaad

Na kraju je dodao da je on protiv stava pojedinih igrača i ljudi da bi zbog svega što se desilo sa Adria Tour-om srpski teniser trebalo da podnese ostavku na mestu predsednika Saveta igrača.

- To je vrlo težak zadatak. Ali kada se prihvatitite toga morate da budete skoz u tome. Pretpostavljam da Novak misli da je potrebno mnogo vremena, ali kada ste predsednik vaša odgovornost je da budete uvek na usluzi i prisustvujete pozivima, pokušavate da poboljšate igrače... Očigledno je kada ste broj jedan da imate najveći glas ili jedan od najvećih. To je izazov.

Dotakao se i kritika Noe Rubina prema Đokoviću zbog izostanka sa "Zoom" konferencija.

- Propustio je nekoliko poziva o čemu se govorilo. Ali to ne znači da nije umešan. Ne možete da prisustvujete svakom pozivu, ponekad ste zauzeti i imate druge zadatke - zaključio je Melcer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.