ĐOKOVIĆ NE ZASLUŽUJE DA GA ZOVU ŠAMPIONOM! Strašna hajka na Novaka je počela i neće se skoro zaustaviti!
Novak Đoković je na udaru svetskih medija, Foto: EPA/Lukas Coch

Nemci se ne suzdržavaju u napadima

ĐOKOVIĆ NE ZASLUŽUJE DA GA ZOVU ŠAMPIONOM! Strašna hajka na Novaka je počela i neće se skoro zaustaviti!

Najbolji teniser sveta se nalazi pred otvorenom paljbom svetskih medija

Objavljeno:

Novak Đoković je svetska meta broj 1 u ovom trenutku, makar kada je reč o sportu usled svega što se dogodilo na Adria Turu u Zadru i širenja korone među teniserima koji su učestvovali.

Obrušili su se na srpskog tenisera svetski mediji još od trenutka kada je objavljeno da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, a dodatno je pojačana hajka nakon što je i sam Novak bio pozitivan na testu..

Brojni mediji iz sveta pišu uglavnom loše o njemu, optužuju ga za neodgovorno ponašanje i sve ostalo, a u svojoj oštrini posebno prednjače nemački mediji.

Novak Đoković sa ostalim učesnicima turnira u Zadru
Novak Đoković sa ostalim učesnicima turnira u Zadrufoto: Mario Ćužić / HTS

List "Rajniše post" koji izlazi u Diseldorfu objavio je članak pod naslovom "Zašto Đoković nije šampion". Podsećajući na njegovih 17 Gren slem titula i 79 trofeja tokom karijere, ali i ističu:

- On je broj jedan tenisa i atrakcija teniske scene. Ali nikada neće biti veliki šampion, jer za to nisu važna dela na terenu, već ona u stvarnom životu. A na tom polju ovih dana on ostavlja bedan utisak. Đoković i kolege su svojim egoizmom ugrozili planove o nastavku sezone s Otvorenim prvenstvom Amerike koje je trebalo da počne 31. avgusta. Moguće je da će sada, ukoliko se više top-igrača zarazi koronavirusom, potrajati još duže pre nego što se sezona nastavi. Jednom Đokoviću to može da bude donekle svejedno, on se finansijski obezbedio. Ali drugi teniseri sada žive na minimumu egzistencije. Za njega možda virus nije problem, ali za delove društva jeste, i to ogroman. I te ljude bi trebalo zaštititi. Onaj ko to nije shvatio, taj ne zaslužuje da ga nazivaju šampionom. Stvarni šampioni deluju drugačije.

Novak Đoković i Grigor Dimitrov
Novak Đoković i Grigor Dimitrovfoto: Starsport©

Agencija DPA je uproedila organizaciju na "Adrija turu" i Bundesligu i zaključila:

- Novak Đoković, prvoplasirani teniser sveta, na svom Adria turu nije hteo ni da čuje za stroge mere higijene kao u fudbalskoj Bundesligi. A nakon nekoliko slučajeva korone među učesnicima, stiže oštra kritika s teniske scene i pitanja u vezi budućih sportskih događaja. S čuđenjem su registrovani video snimci na kojima se lakomisleni profi-teniseri zabavljaju u noćnim satima, a infekcije Grigora Dimitrova i Borne Ćorića otvaraju pitanja o daljem ’otvaranju’ i uopšte održavanju teniskih turnira.

Sve u svemu, Novak Đoković je trenutno dežurni krivac za sve u svetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.