US OPEN SE OGLASIO ZBOG ĐOKOVIĆA I ADRIA TURA: Baš ovo je razlog zašto imamo rigorozna pravila!
Novak Đoković na US openu, Foto: EPA/Jason Szenes

Saopštenje

US OPEN SE OGLASIO ZBOG ĐOKOVIĆA I ADRIA TURA: Baš ovo je razlog zašto imamo rigorozna pravila!

Iz Njujorka su poželeli svim zaraženim brz oporavak

Objavljeno:

Organizatori US opena su se oglasili zvaničnim saopštenjem nakon što je Novak Đoković objavio da je zaražen koronavirusom.

Posle svega što se dogodilo tokom Adria Tour-a u Zadru i nekoliko zaraženih tenisera, među kojima je i najbolji igrač sveta, iz organizacije Gren slema na Flešing Medouzu su poželeli svima brz oporavak, ali i ponovo objasnili javnosti zašto insistiraju na određenim pravilima koja će morati da se poštuju dok bude trajao taj Gren slem.

- Veoma smo dobro upoznati da su igrači bili pozitivni na Covid-19 u poslednjih nekoliko dana, želimo im brz i potpun oporavak. Ova situacija je upravo razlog zbog kojeg smo napravili opširan zdravstveni i medicinski plan, uz saradnju sa Medicinskom savetodavnom grupom i ostalim ekspertima, koji je odobren od stranje države Njujork. Pravljenje kontrolisanog okruženja na US openu, uključujući i hotele, transportaciju, hranu, medicinske i bezbednosne protokole, nam omogućava da umanjimo potencijalni rizik i na odgovarajući način reagujemo na sve probleme - piše u saopštenju US opena.

Podsećamo da je US open najpre izašao sa setom pravila koja su mnogi igrači, pre svih Novak Đoković, smatrali "ekstremnim", da bi nakon toga ta pravila donekle ublažili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.