I ČILIĆ I RUBLJOV IDU U SAMOIZOLACIJU: Nemaju koronavirus, ali će poštovati sve preporuke nadležnih!
Foto: Printscreen/Youtube/Sport Klub

Žale zbog svega

I ČILIĆ I RUBLJOV IDU U SAMOIZOLACIJU: Nemaju koronavirus, ali će poštovati sve preporuke nadležnih!

Još dvojica učesnika turnira u Zadru su se oglasili putem društvenih mreža

Objavljeno:

Marin Čilić i Andrej Rubljov koji su takođe učestvovali na Adria Tour-u u Zadru koji je organizovao Novak Đoković zajedno sa Hrvatskim teniskim savezom, oglasili su se nakon što su dobili negativne testove na koronavirus.

Dvojica tenisera, baš kao i Saša Zverev, bili su među 22 osobe koje su se samoinicijativno prijavile za testiranje zbog toga što su u prethodnom periodu bili u bliskom kontaktu sa Grigorom Dimitrovim koji je zaražen koronavirusom, a učestvovao je na turnirima u Beogradu i Zadru.

Čilić je, posle vesti da je i njegov sunarodnik Borna Ćorić zaražen, poručio na društvenim mrežama da je njegov test bio negativan, ali da će iz predostrožnosti narednih 14 dana provesti u samoizolaciji po preporukama nadležnih.

- Posle sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adrija tura, želim da Vas obavestim da sam u najkraćem mogućem roku uradio test na virus kovid-19 i da je moj nalaz negativan. Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz koronavirus i verujem da svi oni koji su poslednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer uprkos negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve naloge vezane za samoizolaciju poštovaću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Bude li ikakvih promena pravovremeno ću sve obaveštavati - poručio je Čilić.

Rubljov je takođe potvrdio da nije bio pozitivan na testu i da će i on ići u samoizolaciju.

- Ćao svima. Želeo sam da vam kažem da sam dobro i da sam zdrav. Bio sam negativan na testu na kovid-19. Nadam se da će se naši životi uskoro vratiti u normalu. I sve ćemo prebroditi zajedno - napisao je Rubljov i dodao:

- Sve što se dešava u svetu trenutno je naša odgovornost. Ovo je globalni problem i utiče na sve nas. Moramo da pomognemo da usporimo širenje ovog virusa. Ja ću zbog toga otići u samoizolaciju narednih 14 dana. Hvala vam na podršci.

Novak Đoković se testirao po povratku u Beograd i on svoje rezultate i dalje čeka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.