ĐOKOVIĆ ĆE SE TESTIRATI NA KORONAVIRUS: Novak se danas vraća u Srbiju, ići će i u samoizolaciju!
Novak Đoković i Grigor Dimitrov, Foto: Starsport©

ne odbija test

ĐOKOVIĆ ĆE SE TESTIRATI NA KORONAVIRUS: Novak se danas vraća u Srbiju, ići će i u samoizolaciju!

Najbolji teniser sveta će se odmah po dolasku u Beograd obratiti svom lekaru i preduzeće neophodne korake u skladu sa preporukama i protokolom

Objavljeno:

Novak Đoković će se ipak testirati na koronavirus, ali u Srbiji.

Kako saznajemo iz njegovog tima, najbolji teniser sveta će se u ponedeljak tokom dana vratiti iz Zadra za Beograd sa svojom porodicom i odmah će se javiti svom lekaru.

Prvi reket planete će postupiti prema protokolu i preporukama nadležnih institucija i posle lekara će posetiti epidemiologa posle čega će uraditi i test na koronavirus s obzirom da je tokom prethodnih dana bio u bliskom kontaktu sa zaraženima Grigorom Dimitrovim i Bornom Ćorićem.

Novak Đoković je bio u bliskom kontaktu sa Grigorom Dimitrovim
Novak Đoković je bio u bliskom kontaktu sa Grigorom Dimitrovimfoto: Starsport©

Đoković nije hteo, poput nekih drugih igrača, da se testira u Zadru tokom noći, pošto testiranje nije bilo obavezno, jer nije osećao nikakve simptome virusa, kao ni ljudi iz njegovog okruženja i svi ostali učesnici.

Ipak, 22 osobe su ipak odlučile da se svojevoljno podvrgnu testu i posle toga je utvrđeno da su osim Dimitrova zaraženi još i Ćorić, zatim Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Kristijan Groh.

S druge strane, Novak je poslušao preporuku epidemiologa Poliklinike u Zadru da ako ne oseća simptome ne mora da se testira, već će to uraditi kada dođe u rodnu zemlju.

Takođe, srpski teniser će verovatno tokom narednog perioda biti i u samoizolaciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.