NOVAKU DOZVOLJENO DA SE VRATI U SRBIJU: Rezultati prvog testa na koronavirus biće poznati već noćas!
Foto: Srđan Stevanović

To se čekalo

NOVAKU DOZVOLJENO DA SE VRATI U SRBIJU: Rezultati prvog testa na koronavirus biće poznati već noćas!

Stiglo je zvanično saopštenje Adria Tour-a

Objavljeno:

Iz organizacije Adria tour-a su se oglasili zvaničnim saopštenjem nakon otkazivanja finala u Zadru zbog toga što je Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom.

Bugarski teniser koji je učestvovao na turnirima u Beogradu i Zadru je u nedelju testiran na Covid-19 i obavestio javnost da je pozitivan, a zbog bezbednosti i zaštite svih učesnika i ljudi koji su bili u kontaktu s njim otkazano je finale turnira u Zadru.

U međuvremenu, upravo je stiglo saopštenje organizatora čitave serije turnira koji su naveli da su teniseri i svi ostali koji su bili u kontaktu sa Dimitrovim otišli na testiranje.

- Svi igrači i članovi organizacije Adria Tour-a koji su bili u neposrednoj blizini Grigora Dimitrova osećaju se dobro, nemaju nikakve posledice, niti pokazuju bilo kakve znakove zaraze od Covid-19. Uprkos tome, nekoliko tenisera i članova njihovih timova se dobrovoljno prijavilo za testiranje. Procedura će tokom večeri biti sprovedena u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zadru, a rezultati prvog testa će biti gotovi noćas.

Niko od učesnika nije u obavezi da ostane u Hrvatskoj u narednom periodu.

- Učesnici Adria Tour iz inostranstva, uključujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gde je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vreme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse.

- Organizatori Adria Toura još jednom su istakli da je zdravlje svih apsolutni prioritet, i u skladu sa tim su doneli odluku da otkažu finalni susret čim su dobili informaciju o pozitivnom rezultatu Grigora Dimitrova. U isto vreme zahvaljuju se publici na razumevanju zbog otkazivanja finalnog meča - navodi se u saopštenju Adria Tour-a.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.