PRVI TENISER SVETA POBESNEO NA ČELNIKE US OPENA: Niko nas nije ni pitao - ovo je odvratna diskriminacija!
Nole i Dilan Alkot, Foto: Profimedia

SRAM IH BILO, iskreno...

PRVI TENISER SVETA POBESNEO NA ČELNIKE US OPENA: Niko nas nije ni pitao - ovo je odvratna diskriminacija!

Osvajač Australijan opena tu se nije zaustavio

Objavljeno:

Čelnici US opena doneli su odluku da ovaj turnir počne 31. avgusta, ali su ukinuli kvalifikacije, miks-dubl i tenis u invalidskim kolicima. Zbog toga se oglasio najbolji teniser sveta sa hendikepom Dilan Alkot, koji nije štedeo prozivke...

Prvi "reket" planete u ovoj disciplini vidno je nezadovoljan:

- Upravo je objavljeno da će se US open održati bez tenisa u invalidskim kolicima. Niko ništa nije pitao igrače. Mislio sam da sam uradio dovoljno da se kvalifikujem – dvaput sam bio šampion u Njujorku, prvi sam na svetu. Ali, nažalost, nedostajala mi je jedina stvar koja je bila bitna – sposobnost da hodam. Ovo je odvratna diskriminacija! - napisao je na svom Tviter nalogu Alkot!

Osvajač Australijan opena tu se nije zaustavio:

- Molim Vas, samo nemojte da mi kažete da sam 'pod većim rizikom' jer sam paralizovan. Jesam hendikepiran, ali to me ne čini bolesnim. Ja sam spremniji i zdraviji od skoro svih koji ovo čitaju, ne postoji dodatni rizik za mene. Ovo je očigledna diskriminacija da ljudi koji nisu hendikepirani donesu odluku u moje ime oko toga šta ću ja raditi u životu samo zato što sam paralizovan. To nije dovoljno dobro za US Open - zaključio je ovaj teniser!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.