NOVAK JAČI OD US OPENA: Pravili se jaki, a onda popustili pred Đokovićem i ostalima i promenili pravila!
Novak Đoković će moći da povede sa sobom više osoba u Njujork, Foto: EPA/Lukas Coch

pritisak urodio plodom

NOVAK JAČI OD US OPENA: Pravili se jaki, a onda popustili pred Đokovićem i ostalima i promenili pravila!

US open je odustao od onih rigoroznih mera koje je srpski teniser nazvao ekstremnim i ipak ih ublažio

Objavljeno:

Koliko god se busali u prsa, organizatori US opena su se ipak uplašili zbog stavova Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i drugih najboljih svetskih tenisera koji su poručili da će razmisliti o svom učešću na tom turniru zbog rigoroznih uslova koje su organizatori predložili.

I zato je, dan nakon što je definitivno odlučeno da se Gren slem u Njujorku održi od 31. avgusta do 13. septembra, objavljen spisak pravila koja će učesnici i učesnice morati da poštuju, a koja su dosta ublažena u odnosu na ona prvobitna.

US open je promenio pravila zbog pobune tenisera i teniserki
US open je promenio pravila zbog pobune tenisera i teniserkifoto: Starsport©

Naime, najpre je bilo poručeno da će igrači morati da provedu 14 dana u karantinu pre početka turnira, da će morati sve vreme da žive u hotelima blizu aerodroma, da neće moći da koriste svlačionice, niti da se tuširaju, već da će pravo posle mečeva biti prosleđeni u svoje hotelske sobe, kao i da će sa sobom moći da povedu samo jednu osobu (trenera).

Takve uslove je prvi Đoković nazvao previše ekstremnim i usprotivio se tome, a slične stavove su imali i Nadal, Zverev, Tim i ostali, a Simona Halep je čak odbila da igra.

Zbog toga su organizatori US opena objavili spisak novih mera prevencije i pravila, pa je tako učesnicima dozvoljeno da igrači sa sobom povedu više osoba, pošto će im biti dozvoljeno da koriste dve hotelske sobe i u svakoj mogu biti najviše 2 osobe. Jednu sobu platiće US open, a drugu igrači. Svi učesnici i njihova "svita" neće imati problem prilikom ulaska u zemlju.

Takođe, igrači će imati mogućnost i da iznajme privatnu kuću na Menhetnu, ali troškove iznajmljivanja će snositi igrači (oko 40.000 dolara). Igračima će u hotelu biti omogućena soba za oporavak, fitnes centar, privatni fizioterapeut i mesto za ručavanje.

U okviru teniskog centra na Flešing Medouzu biće omogućeno da igrači i igračice imaju sva tri obroka dnevno, restorani na otvorenom, a takođe će moći da se koriste svlačionice i fitnes centar u skladu sa protokolima socijalne distance uz redovnu dezinfekciju. Biće im omogućeno i da se tuširaju u okviru kompleksa.

Neke mere svakako ostaju na snazi - merenje temperature, testiranja na korona virus, obavezno nošenje maski za sve osim za one koji u tom trenutku igraju...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.