AMERIKANCI IZ SVIH ORUŽJA PLJUJU PO NOVAKU: Koga briga šta misle Đoković i Nadal! Oni su bogati!
Novak Đoković je opet na udaru, Foto: Starsport©

Anti-Đoković kampanja u Sad

AMERIKANCI IZ SVIH ORUŽJA PLJUJU PO NOVAKU: Koga briga šta misle Đoković i Nadal! Oni su bogati!

Amerikancima se ne sviđa stav srpskog tenisera oko odigravanja US opena u tako rigoroznim uslovima, a koji su u stvari podržali i brojni drugi najbolji svetski igrači

Objavljeno:

Nema dana da neko ne napadne Novaka Đokovića iz ovog ili onog razloga. Kao da jednostavno američki i drugi prozapadni mediji jedva čekaju razlog da se obruše na srpskog tenisera sveta.

Sada im smeta to što Srbin organizuje Adria Tour u Beogradu i Zadru i što već na turniru u Beogradu su takvi uslovi da ne moraju da postoje jake mere prevencije od koronavirusa s obzirom na situaciju u Srbiji, a s druge strane kritikuje organizatore US opena koji su najavili, prema njegovom mišljenju previše ekstremne mere prevencije, kako bi se igrao taj turnir.

- To je nemoguće. Mislim, potreban vam je trener, ali istovremeno i kondicioni trener i fizioterapeut - rekao je Đoković na tu temu, a s njegovim mišljenjem su se složili i brojni drugi igrači, pa čak Zverev i Tim koji trenutno igraju na Adria tour-u.

Mnogi od njih dovode u pitanje da li će uopšte moći da se u tako rigoroznim uslovima i protokolu sam turnir održi i da li će uopšte učestvovati, a to se nikako ne dopada američkoj javnosti.

Poslednji koji se javio da odgovori Đokoviću i Nadalu koji su otvoreno rekli da bi u takvim uslovima njihov nastup na Gren slemu u Njujorku bio praktično nemoguć jeste Patrik Mekinro, bivši selektor Dejvis kup tima SAD i brat Džona Mekinroa.

Patrik Mekinro sa bratom Džonom
Patrik Mekinro sa bratom Džonomfoto: EPA/MARTIAL TREZZINI

- Ne vidim zašto se US Open ne bi organizovao ako se situacija ne pogorša. Mislim da će većina tenisera učestvovati, ne moramo da slušamo mišljenja Nadala i Đokovića, oni su bogati i njihova mišljenja su iskrivljene činjenice. Slušao sam druge tenisere i većina je za to da se igra - rekao je Mekinro.

- Ako me neko danas pita da li bih igrao tenis u Njujorku, rekao bih "ne". Ali za dva meseca, situacija bi mogla da se popravi i na kraju krajeva, ne znamo šta se može desiti. Nadam se da će se igrati i da će biti bezbedno. Isto važi za Rolan Garos.

US open je planiran da se održi od 31. avgusta do 14. septembra, ali trenutno su brojna previranja oko toga šta će igrači odlučiti da li žele da igraju u tako strogim i teškim uslovima ili ne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.