NOVAK JE G.O.A.T! Da sam imao samo deo mozga kao on, gde bi mi kraj bio! Ja sam najbolji hrvatski teniser!
Foto: Starsport©

espreso na dorćolu

NOVAK JE G.O.A.T! Da sam imao samo deo mozga kao on, gde bi mi kraj bio! Ja sam najbolji hrvatski teniser!

Govorio je o svemu, a vi pročitajte šta je imao da kaže o nastavku turnira u Hrvatskoj, kao i o nekim zanimljivim temama

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Nakon pobede Novaka Đokovića na startu "Adria toura", njegov trener Goran Ivanišević je izašao na konferenciju za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Govorio je o svemu, a vi pročitajte šta je imao da kaže o nastavku turnira u Hrvatskoj, kao i o nekim zanimljivim temama.

- Zadar je košarkaški grad, tek poslednje dve, tri godine je postao teniski grad. Split je moj grad i volim ga najviše na svetu ali nema infrastrukture, Zadar se pokazao i organizacijom Dejvis kup mečeva i zasluženo je dobio i ovo sada.

- Žao mi je jer je Split jedini grad koji je dao pet teniskih prvaka, Nikola Pilić, Željko Franulović, Mate Pavić, Mario Ančić i ja, a svi smo živeli na 200 metara udaljenosti i tu je sada grad zakazao - rekao je Goran Ivanišević proslavljeni hrvatski teniser i trener Novaka Đokoviča.

Posle rekao da veruje da je on najveći hrvatski teniser više iz zezanja.

- Daleko vi idete s tim Grend slemovima u odnosu na nas (Hrvatsku). Najvažnije je da najveći teniser u istoriji bude sa ovih prostora i sva je prilika da će tako i biti... Za sada je Federer statistički ispred ali ja stojim pri svom, ne zato što sam u timu Novaka, nego mislim tako i da je najkompletniji.

Omiljeni hrvatski fudbaler, košarkaš i teniser?

- Naravno tu je Modrić, Boban, Prosinečki, Jarni... Teško je izdvojiti, ne mogu. Košarka, generacija Petrović, Kukoč, Dino Rađa... A teniser? Ajde da kažem da sam ja, da skratim listu, iako smo stvarno bili uspešni i imali sjajne tenisere. Nastavili smo tu tradiciju, i mi i vi i nadam se da ćemo tako nastaviti. Videli smo i na Kids Day, koliko male dece. To se ne može platiti, da toj deci date 10 minuta sa Novakom, Timom, Zverevom..."

Ko je G.O.A.T?

- Ja stojim pri tome da je Novak najveći, ali mislim da će i to da obori, da ce i statistički to da uradi, ali teniski mislim da je on najveći. On je čovek koji vas tera da budete bolji, on je genijalac koji mora da napreduje svaki dan. Ja volim taj pozitivan stres. Ja da sam imao 5 posto njegove glave, uf... - jasan je Ivanišević

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.