Prestiž i tradicija: 9 razloga zašto je Vimbldon iznad svih drugih turnira! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Roman Hasan

Najveći i najvažniji

Prestiž i tradicija: 9 razloga zašto je Vimbldon iznad svih drugih turnira! (FOTO) (VIDEO)

Možete osvojiti koliko hoćete titula, ali ako nemate onu na "Ol Ingland Klabu" onda je vaša karijera nepotpuna
Objavljeno:

U svetu profesionalnog tenisa se zna - Svaki turnir je vredan, svaki osvojeni Gren slem je podvig, ali Vimbldon je nešto drugo - on je prestiž, istorija i potvrda klase.

Jednostavno, vaša karijera deluje prilično prazno i nepotpuno bez obzira koliko drugih titula osvojili, ako barem jednom niste podigli zlatni pehar na Centralnom terenu "Ol Ingland Klaba".

Zašto je to tako, evo i razloga.

1. Najstariji turnir na svetu - Prvi put održan 1877. godine, pet godina pre US opena, ali je sve do 1925. godine bio je jedini turnir koji je spadao u kategoriju Gren slemova, dok su ostala tri (Rolan Garos, US open i Australijan open) ušli u tu kategoriju tek tada.

2. Travnata podloga - Dok su ostala tri Gren slema počela da koriste modernije podloge, Vimbldon je ostao veran tradiciji i onoj na kojoj se igrao i prvi turnr - što mu daje još više na prestižu.

3. "Dres kod" - Apsolutno jedini turnir na kome je obavezan "dres kod" kod igrača i igračica i koji nalaže da morate igrati u beloj opremi i tu nema popuštanja ma kakvo da ste ime u svetu tenisa. Možete biti i najbolji, ali ako vaša oprema ne odgovara i odbijate da je promenite - bićete diskvalifikovani.

foto: Fonet
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.