Nole srušio rekord star 46 godina: Igra i nije bila neka, ali je Srbin u 3. kolu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap

2. kolo vimbldona

Nole srušio rekord star 46 godina: Igra i nije bila neka, ali je Srbin u 3. kolu! (FOTO) (VIDEO)

Uspeo je najbolji teniser sveta uz dosta problema na servisu i sa proklizavanjima da preskoči prepreku u vidu Adrijana Manarina
Objavljeno: 17:53h

Novak Đoković se rutinski plasirao u 3. kolo Vimbldona pobedom nad Adrijanom Manarinom 6:4, 6:3, 7:6 i nastavio je svoj put ka odbrani titule.

Prvi reket planete je ovom pobedom postao teniser u poslednjih 48 godina sa najvećim brojem uzastopnih pobeda na Gren slem turnirima. Rod Lejver ih je imao 29, a Srbin ih sada ima 30.

Srpski teniser nije blistao na ovom meču, naročito u trećem setu koji je se neočekivano odužio, pa je morao da se reši u taj brejku.

Vrlo neobično za prvog tenisera sveta je bilo da je napravio preveliki broj duplih servis grešaka, posebno u poslednjem setu, kada se uopšteno mučio sa svojim servisima, zbog čega je izgubio jedan gem i to onaj u kome je servirao za pobedu.

Pravio je francuski teniser problem Novaku i u prvom setu, ali tada je srpski teniser u odlučujućim momentima igrao baš onako kako je potrebno, što nije bio slučaj u trećem setu, osim u taj-brejku.

Iako se tada Manarino okuražio i krenuo da ga napada, baš tada je, po dobrom starom, običaju srpski teniser napravio nekoliko vinera, a tim potezima je podigao i publiku na noge.

Moramo pomenuti i to da je srpski teniser imao i nekoliko loših proklizavanja zbog kojih je mogao i ozbiljnije da se povredi, pa bi možda mogao i da razmisli o drugim patikama za naredni meč.

foto: AP

Sve informacije vezane za ovaj meč pratili ste na našem portalu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.