TENIS VIŠE NEĆE BITI ISTI: Ovako će izgledati prvi gren slem posle koronavirusa - robot će zameniti sudije!
Nole na US openu, Foto: EPA

SVE SE MENJA

TENIS VIŠE NEĆE BITI ISTI: Ovako će izgledati prvi gren slem posle koronavirusa - robot će zameniti sudije!

Interesantno, neće biti ni dece koja sakupljaju loptice, kako se ne bi ugrozilo zdravlje najmlađih, već će to raditi odrasli ljudi. Naravno, neće biti ni gledalaca

Objavljeno:

US open bi trebalo da bude prvi gren slem posle pandemije koronavirusa koji će se održati po rasporedu, s početkom 31. avgusta.

Međutim, kako piše Njujork Tajms, turnir će se igrati u do sada neviđenim uslovima.

Predsednica Teniskog saveza SAD-a Stejsi Alister rekla je da će organizatori u saradnji s kompanijom Emirejts, jednim od glavnih sponzora turnira, organizovati čarter letove za igrače s polascima iz Pariza, Beča, Frankfurta, Buenos Airesa, Dubaija i još nekih gradova.

Pre nego što se ukrcaju u avione, igrači će morati da pokažu potvrdu da nisu zaraženi korona virusom.

US open
US open foto: EPA

Na mečevima će moći da imaju samo jednog člana stručnog štaba na tribinama, a s njima će u Njujork moći da putuje maksimalno četvoro ljudi. Razmatra se i opcija da turnir zaposli nekoliko fizioterapeuta i masera da igrači ne moraju da vode svoje.

Neće biti ni linijskih sudija. Umesto njih bi se koristio "hok-aj" sistem, koji i sada postoji na turnirima u vidu provera koje igrači mogu da zatraže tri do četiri puta po setu. Ali, njegova funkcija će biti modifikovana tako da će kompjuterski glas preko zvučnika kroz nekoliko sekundi uzvikivati "aut" ako je loptica poslata van terena.

Interesantno, neće biti ni dece koja sakupljaju loptice, kako se ne bi ugrozilo zdravlje najmlađih, već će to raditi odrasli ljudi. Naravno, gledalaca neće biti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.