ISPRAVKA: Milo nije zabranio Đokoviću ulazak u Crnu Goru!
Foto: EPA

DEMANTOVANO

ISPRAVKA: Milo nije zabranio Đokoviću ulazak u Crnu Goru!

Ovo je prava istina

Objavljeno: 17:38h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog insinuacije da je režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u Crnu Goru Novaku Đokoviću. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

U brojnim medijima pojavila se vest da je režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u Crnu Goru teniseru Novaku Đokoviću, iz političkih razloga.

Ova vest nije tačna.

Naime, u pitanje je doveden put ka Budvi najboljeg tenisera sveta, ali i ostalih ljudi koji bi bili zaduženi za organizaciju ovog velikog događaja.

Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, izvesno je da to neće učiniti ni ostali teniseri, a nastup na turniru su potvrdili Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, Borna Ćorić.

Crnogorski premijer Duško Marković je na konferenciji za medije 25. maja najavio da Crna Gora od početka juna krenuti sa otvaranjem granica za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 i manje u odnosu na 100.000 stanovnika.

"Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka", rekao je Marković.

Marković je tokom i nakon premijerskog sata 27. maja odbacio optužbe koje dolaze od zvaničnika iz Srbije da je odluka politička i rekao da Crna Gora odlučuje na osnovu zdravstvenih kriterijuma.

„Naše odluke nisu usmerene ni protiv koga, one su samo odraz pravila koja su na snazi, baš kao i odluka o otvaranju granica za zemlje koje ispunjavaju međunarodni epidemiološki standard.

Crna Gora je uvažavajući smjernice i postulate iznešene u ključnim aktima EK, odlučila da se problemu popuštanja mjera posveti sistemski, te da definiše uslove za ukidanje mjera i kriterijuma za postepeno otvaranje granica. Odluke o ublažavanju mjera donijete su na osnovu tri grupe kriterijuma opoštujući preporuke EU, a ne galame i manipulacija“, prenijela je Antena M izjavu Markovića.

Srbija trenutno ne ispunjava postavljeni uslov da ima najviše 25 oboljelih na 100.000 stanovnika.

„Radujemo se uspehu svih. Sa zadovoljstvom ćemo čekati trenutak da se Srbija uspešno iznese sa ovom epidemijom, da nema aktivno zaraženih ili da ima onaj broj zaraženih koji zadovoljava kriterijume za otvaranje granica sa Crnom Gorom“, saopštio je Marković.

Odluka o otvaranju granica nema nikakve veze ni sa Novakom Đokovićem, niti bilo kojim drugim pojedincem, niti sa njihovim političkim angažmanom, već sa epidemiološkim propisima i odlukama državnih organa Crne Gore.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.