NOVO ŠOKANTNO ĐOKOVIĆEVO PRIZNANJE: Izgladnjuje se po 16 sati! Evo i zašto!
Novak Đoković, Foto: AP

objasnio

NOVO ŠOKANTNO ĐOKOVIĆEVO PRIZNANJE: Izgladnjuje se po 16 sati! Evo i zašto!

- Nakon 12 do 16 sati gladovanja, dokazano je da se u našem organizmu aktivira jedan proces koji je jedan nobelovac Japanac nazvao autofagija i to je proces koji ima isceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo, a ima i preventivno dejstvo

Objavljeno:

Novak Đoković je objavio na Instagramu razgovor koji je imao sa dr Draganom Ivanovim, specijalistom interne medicine i profesora na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu.

Kao i svaki put, Srbin je otkrio neke nove stvari iz svog života, a otkrio je da primenjuje autofagiju, odnosno da već godinu i po dana ne jede po 16 sati.

Zatim je objasnio i zašto to radi.

- Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, osam sati se jede, to ja primenjujem. Osetio sam u poslednjih godinu i po dana, koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković.

Ivanov je potom objasnio šta znači autofagija.

- Nakon 12 do 16 sati gladovanja, dokazano je da se u našem organizmu aktivira jedan proces koji je jedan nobelovac Japanac nazvao autofagija i to je proces koji ima isceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo, a ima i preventivno dejstvo.

- Šta je autofagija? Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija.

- Ako mi ručamo u dva ili tri sata popodne, u dva do tri sata posle ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati - rekao je Ivanov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.