NISU DOBRE VESTI: Nisam mogla da zamislim ovako nešto!
Foto: EPA

oglasili se čelnici us opena

NISU DOBRE VESTI: Nisam mogla da zamislim ovako nešto!

- Imamo 850.000 navijača koji posete turnir, ali zato još stotine miliona njih širom sveta koji nikada neće kročiti na naše terene”, kaže Šerova.

Objavljeno:

Čelnici US Opena razmatraju mogućnost da se takmičenje u Njujorku, koje bi trebalo da počne 31. avgusta, ipak održi bez prisustva navijača.

Iako je prošlog meseca izvršni direktor Američke teniske federacije Majkl Dos rekao kako turnir bez navijača “nije u duhu teniskog sporta”, čini se da se sve više razmišlja i o toj vanrednoj opciji.

Na Flašing medouzu veruju da bi i bez prisustva puiblike mogli da naprave sjajan događaj.

Izvšna direktorka USTA Lu Šer je poručila da je ona za to da se turnir održi, bez obzira što će biti teška situacija i što je moguće da neće svi igrači moći da doputuju.

“Pre dva meseca nisam mogla da zamislim scenario da igramo bez publike i tako je razmišljala većina nas na US Openu. Međutim, kako se situacija razvija, sve više mislim da bi sama organizacija turnira bila neverovatno dostignuće. Imamo 850.000 navijača koji posete turnir, ali zato još stotine miliona njih širom sveta koji nikada neće kročiti na naše terene”, kaže Šerova.

Sudbina turnira biće odlučena na sastanku, najverovatnije početkom juna.

“Sve ovo bi zahtevalo određena prilagođavanja. To bi bio sasvim drugačiji događej. Prenosi bi bili drugačiji, i tako bi ga svi i doživljavali. To ne bi bilo samo odigravanje turnir pred praznim tribinama, već nešto više”, zaključila je Lu Šer.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.