GENIJALAN NAČIN DA ĐOKOVIĆ POMOGNE SIROMAŠNIM TENISERIMA: Srbin je upravo objavio kako će to da izvede!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

GOSPODIN!

GENIJALAN NAČIN DA ĐOKOVIĆ POMOGNE SIROMAŠNIM TENISERIMA: Srbin je upravo objavio kako će to da izvede!

Bravo, legendo! Hajde da čujemo sada nekog da ga kritikuje...

Objavljeno:

Teniski savez Srbije (TSS) u saradnji sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, organizovaće "TSS Tour" za igrače i igračice seniorskog uzrasta za "zavidnim novčanim nagradama".

Zbog zdravstvene situacije sva sportska dešavanja u svetu i kod nas su otkazana, a plan i poslednja odluka ITF i TE je da se sa međunarodnim turnirima nastavi nakon 13. jula.

Iz TSS ističu da je najveći problem u "belom sportu" nemogućnost velikog broja igrača da ostvari bilo kakve prihode za ličnu egzistenciju što se pre svega odnosi na igrače i igračice sa slabijim rangom od 200-tog mesta kako na ATP, tako i na WTA rang listama.

- Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili smo da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period - rekao je Novak Đoković najavljujući TSS Tour.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA

Najbolji teniser sveta objasnio je i kako je zamišljen taj program.

- Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan - rekao je Đoković.

Pored njega, TSS je i uz pomoć Danila Petrovića došao u situaciju da može da pokrene ovakav program.

- Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta - zaključio je Đoković.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Starsport©

Pored ove serije turnira, TSS će regionalnim savezima prepustiti organizuje turnira u svim kategorijama, a broj turnira zavisi od procene savkog regionalnog saveza o broju turnira.

Predsednik TSS Mirko Petrović zahvlio se Đokoviću na izuzetnoj reakciji i na želji da pomogne srpskom tenisu.

- Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se. Potrudićemo se da svi zajedno kao tim opravdamo njegovo poverenje i spremnost da bude deo ovakvog projekta. Uveliko se radi na organizacionim detaljima, kako bi sve proteklo u savršenom redu, a opet u skladu sa trenutnom situacijom kojoj moramo da se prilagodimo - istakao je Petrović.

Kako kaže, veruje da će turniri pomoći teniserima i teniserkama pre svega na finansijskom planu, a potom i da će im to biti način da se vraćaju u trenažni ritam i u formu, kako bi što lakše i spremnije dočekali nastavak sezone.

- Dok se to ne dogodi, daćemo sve od sebe da naši igrači u Srbiji imaju što bolje uslove za rad, a TSS Tour je prvi i važan korak u tom pravcu - zaključio je Petrović, predsednik TSS-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.