NESTOROVIĆ BRANIO ODLUKU NOVAKA DA SE NE VAKCINIŠE: Pulmolog ima opasne izjave, pomenuo i ulogu Bila Gejtsa!
Doktor brani Noletovo mišljenje, Foto: Printscreen, EPA/Francis Malasig

DA LI JE OVO ODGOVORNO IZJAVITI?

NESTOROVIĆ BRANIO ODLUKU NOVAKA DA SE NE VAKCINIŠE: Pulmolog ima opasne izjave, pomenuo i ulogu Bila Gejtsa!

Đoković je takođe govorio kako ne bi voleo da vakcina postane sastavni deo za putovanje svakog tenisera prateći njegovu karijeru.

Objavljeno: 21:15h

Srpski pulmolog Branimir Nestorović stao je na stranu Novaka Đokovića braneći njegov stav o vakcinama obrazloživši razloge odbijanja potencijalne vakcine protiv virusa korona.

Prvi teniser sveta izazvao je haos mišljenjem u kome se protivi vakcinaciju, inostrani mediji su to dočekali kao kec na jedanaest, a naš sportista je odmah etiketiran i kao "antivakser"

Nestorovića, u ovom kontekstu, veoma iritira reagovanje Bila Gejtsa i njegova uloga u tome.

- Bil Gejts je napadno reklamirao vakcinu za koronu. Rekao je jednu rečenicu koja je meni strahovito zasmetala prošle nedelje. On je rekao: pandemija je, moramo da izbacimo vakcinu brzo. Oni su ga pitali hoće li biti vakcine sigurno. On je rekao: pa, ne znamo, ali znate kad je ovakva situacija, ne možete baš da obratite pažnju na kvalitet vakcine, možda bude i neželjenih efekata, šta da se radi? To je cena - počinje priču Nestorović na B92.

Pulmolog dalje nastavlja rećima kako Đoković nije želeo rizik ako se vakciniše sa vakcinom koja nije pouzdana.

- Odmah da kažem, iza toga je bio Đoković. Nisam hteo o tome prošli put da ne širim priču, ali to je Novak ustvari prokomentarisao. On je reagovao na to i rekao: ja ne bih da dobijem vakcinu koja će biti neispitana, da imam neželjena dejstva, da moram da prekinem karijeru - ističe je Nestorović.

Đoković je takođe govorio kako ne bi voleo da vakcina postane sastavni deo za putovanje svakog tenisera prateći njegovu karijeru.

Upravo zato što nema opšte potvrde koliko ova situacija dugo može trajati i biti deo našeg života.

- Ima i predigra, kako bih rekao. Gejts je kazao da svaka država svaka za sebe proceni i neka isplati odštetu onima koji budu oštećeni. Bila je baš ružna Gejtsova izjava. Sve vreme mi smeta to što se virus produžava do besvesti da bi se neko vakcinisao. Ne shvatam tu priču oko vakcinacije kao ozbiljnu priču, jer mi ne znamo hoće li biti korone na zimu - kaže Nestorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.