LEJTON HJUIT KRITIKUJE ĐOKOVIĆEV PLAN ZA POMOĆ IGRAČIMA: To nije pošteno!
Lejton Hjuit kaže da Đokovićev plan nije baš fer, Foto: Profimedia

pronašao rupu

LEJTON HJUIT KRITIKUJE ĐOKOVIĆEV PLAN ZA POMOĆ IGRAČIMA: To nije pošteno!

Australijska legenda ističe da ovaj plan trenutno ima manu

Objavljeno:

Novak Đoković je kao predsednik Saveta igrača posle razgovora sa brojnim teniserima i savetovanjem sa njima, izneo plan pomoći onim loše rangiranim igračima koji zbog prekida sezone zbog pandemije ne mogu da zarade novac i prežive.

Mnogi su pohvalili ovaj plan srpskog igrača i podržali ga, ali ima i nekih koji su protiv njega i koji su ukazali na mane.

Nakon što je Dominik Tim poručio da neće donirati svoj novac u fond, jer slabije rangirani igrači ne shvataju tenis ozbiljno i ne ponašaju se kao profesionalci, oglasio se i Lejton Hjuit.

Lejton Hjuit ističe na manu u Đokovićevom planu
Lejton Hjuit ističe na manu u Đokovićevom planufoto: EPA/Ahmad Yusni

Bivši australijiski teniser je istakao da Đokovićev plan ima manu.

- Pogledajte nekog ko je nestvarno naporno radio kao što je Džejms Dakvort. Poslednjih par godina on je uradio sve što je trebalo kako bi sebi dao priliku da se vrati u Top 100. On trenutno uopšte ne zarađuje novac, štaviše gubi novac, a ATP želi da on potencijalno donira pet ili deset hiljada dolara igračima koji su izvan Top 100. Mislim da to nije pošteno i da neće dobro proći kod određenih 'manjih' igrača - objasnio je Hjuit u razgovoru sa Semom Grotom tokom jedne emisije.

Dvadesetosmogodišnji Dakvort je tokom karijere zaradio oko 1,6 miliona dolara, dok su, primera radi, igrači kao što su Đoković i Tim zaradili 132 miliona, odnosno 24 miliona od nagradnih fondova.

Lejton Hjuit i Novak Đoković
Lejton Hjuit i Novak Đokovićfoto: Profimedia

Nakon prvobitnog objavljivanja incijative, mnogi su istakli ovakav problem, kao i primer da Endi Mari, nekada prvi a sada 129. teniser planete, ne bi trebalo ni od koga da dobija novac, već da bude među najvećim donatorima.

Hjuit, ipak, misli da bi najbolji trebalo da doniraju više, iako je istaknuto da će oni donirati šest puta više nego teniseri od 50-100. pozicije.

- Ako 'razbijete' ovaj predlog na činioce, videćete da bi najboljih četiri ili pet igrača verovatno trebalo da doniraju više novca nego što je planirano - objašnjava 39-godišnjak iz Adelejda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.