ĐOKOVIĆ BRINE ZA KOSOVO I METOHIJU: Novi divan gest Novaka, Srbija će mu zbog ovoga biti večno zahvalna!
Novak Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

pomoć u borbi protiv koronavirusa

ĐOKOVIĆ BRINE ZA KOSOVO I METOHIJU: Novi divan gest Novaka, Srbija će mu zbog ovoga biti večno zahvalna!

Dva respiratora će biti dopremljena Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Objavljeno:

Fondacija Novak Đoković je danas saopštila da je počela dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji koje leče pacijente od koronavirusa.

Prva medicinska oprema u vidu četiri respiratora i 20 monitora za praćenje stanja pacijenata donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu.

U dogovoru s nadležnima, najvredniji deo donacije - CT SCAN s dodatnom opremom i četiri aparata za "neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova", biće dati Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju Kliničkog centra Srbije gde se leče najteže oboleli.

Dva respiratora će biti dopremljena Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

"Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takođe bila žarišta, i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu", rekla je globalna direktorka fondacije Jelena Djoković i dodala da će i dalje pratiti situaciju.

Fondacija Novak Đoković je izrazila veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na "ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu kako bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni".

Fondacija je najavila da će drugim centrima širom Srbije, u skladu s njihovim potrebama, ;narednih dana isporučit: još 10 respiratora, rendgen-aparate, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.