NOVAK SE DIVI ČUVENOM SRBINU: Mnogo učim od svoje dece, ako promeniš deo života, sve se menja!
Novak Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

mudrosti najboljeg na svetu

NOVAK SE DIVI ČUVENOM SRBINU: Mnogo učim od svoje dece, ako promeniš deo života, sve se menja!

"Mi živimo u svetu gde dobijamo milione informacija i zaboravljamo kako da da živimo u momentu", rekao je srpski teniser

Objavljeno:

Novak Đoković je putem Instagrama razgovarao sa svojim prijateljem Šervinom Džafarijehom, koga dugo zna i sa kim je sarađivao oko oblasti sportske ishrane.

Ovoga puta su razgovarali o suštinskim stvarima, kao što su spoznaja sebe i sveta oko nas.

Prvi reket sveta je govorio o tome kako će pomoći teniserima bez novca.

- U ovom trenutku mnogo je neizvesnosti, straha. Panika nastaje. To je normalno ako pratite vesti i gledate brojke koje rastu. Ljudi su u karantinu, nije lako suočiti se sa svime. Ipak, treba da gledamo i pozitivnu stranu. Sada možemo da provodimo kvalitetno vreme sa porodicom i razmislimo šta bismo mogli da radimo u budućnosti. I priroda se sada oporavlja - rekao je Novak.

"Ako promeniš deo života, sve se menja", konstatovao je Novak i nastavio:

- Osećam da je potcenjn izazov učenje o sebi. Kako naš um radi, emocije, telo. Kako jedno utiče na drugo. Zašto smo ovde, ko smo mi, šta će biti kad napustimo ova tela. Ja volim da promislim o tome. Ključ je da imamo otvoren um.

Prvi teniser sveta istakao je i da mnogo uči od svoje dece, Stefana i Tare.

- Možemo da naučimo od dece kako da budemo u trenutku. Mi živimo u svetu gde dobijamo milione informacija i zaboravljamo kako da da živimo u momentu. Takođe, treba od njih da naučimo kako da oprostimo. Kao odrasli nosimo uvek teret sa nama, to stvara emotivne blokade, koje nam ne dozvoljavaju da napredujemo.

Jedan Srbin ga posebno inspirše.

- Divim se Nikoli Tesli. On je razumeo da treba se vraćati sebi, da treba biti u harmoniji. Za njega je to bilo važno. Zbog svega što nam odvraća pažnju mi odlažemo neizbežno. To je da moramo da se suočimo sa najvećim izazovom, da upoznamo sebe i budemo svoja najbolja verzija - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.