Priđem Vujoševiću i kažem da moram nešto da popravim! Dule sedne na stolicu, smisli vežbe i treniramo još 2 sata!
Stefon Lazme se prisetio kako je izgledala saradnja sa Duškom Vujoševićem, Foto: Starsport©

Neobična priča stefona Lazmea

Priđem Vujoševiću i kažem da moram nešto da popravim! Dule sedne na stolicu, smisli vežbe i treniramo još 2 sata!

Gabonac je ispričao kako je izgledalo trenirati pod Duškom Vujoševićem

Objavljeno:

Stefon Lazme je jedan od onih stranaca koji će zauvek biti u srcima navijača Partizana s obzirom za sve što je postigao i kako se borio u crno-belom dresu.

Momak iz Gabona je krajem prošle decenije nosio dres kluba iz Humske, u koji je stigao sa 28 godina, ali tek ta saradnja sa Duškom Vujoševićem ga je lansirala u košarkašku orbitu i pomogla mu da napravi sjajnu karijeru u Evropi.

On se u intervjuu za "Maxbet" prisetio nekih zanimljivih epizoda iz boravka u Beogradu (već ste mogli da pročitate kako su ga Delije jurile oko Pionira), a pričao je i o saradnji sa Duškom Vujoševićem.

Stefon Lazme ne krije da je najviše od svih zahvalan Vujoševiću kao treneru
Stefon Lazme ne krije da je najviše od svih zahvalan Vujoševiću kao trenerufoto: Starsport©

- Sećam se da nije postojala ekipa kao što smo bili mi. Najviši igrač u petorci je bio Jan Veseli, momak koji igra na poziciji tri, onda smo imali Novicu Veličkovića na četvorci koji je bio niži od Jana, a mene na petici koji sam bio niži od obojice. Dule je bukvalno izmislio stil košarke te sezone koji se tek danas više forsira. Trenirali smo, ne mogu da opišem koliko smo dugo trenirali, sada kada pokušavam da se setim izgleda mi kao da smo bili od jutra do mraka u dvorani spremajući se za sezonu i utakmice - ispričao je Lazme.

Gabonac i dalje tvrdi da ogromnu zahvalnost za svoj napredak u karijeri duguje Dušku Vujoševiću uz opis kako je uz njegovu pomoć na treninzima poboljšavao svoju igru.

Stefon Lazme je ispričao deo treninga sa Vujoševićem
Stefon Lazme je ispričao deo treninga sa Vujoševićemfoto: Starsport©

- Postoji fraza koju mnogi koriste: “Košarka mi je život”. Kod većine je to glupost, košarka im nije život, ali kod Duleta, košarka mu je bukvalno bila sve. Takva posvećenost je za mene bila neverovatna. Nisam nikada posle toga upoznao trenera koji je spreman toliko da se posveti svakom igraču bez obzira kolika mu je minutaža. Ispričaću vam kako je to izgledalo sa mnom. Kada sam došao u Partizan, Dule je zahtevao da treniramo rad nogu, sve je posvetio da poboljšam rad nogu. Radili smo neke najosnovnije košarkaške stvari koje su mi posle toliko pomogle da ne mogu da vam opišem, hvala mu na tome. Zamislite sledeću situaciju. Dolazimo na trening u osam ujutru. Treniramo dva sata i priđem Duletu da mu kažem da osećam da neki segment igre moram da popravim, on kaže dobro . . . sedne na stolicu, smisli serijal vežbi i krenemo još dva sata treninga. Tako mu dođe neki drugi igrač, sa novim zahtevom, on ponovo smisli novi trening samo za njega i toliko vremena prođe da ponovo mora da počne novi timski trening i onda shvatiš da je čovek proveo apsolutno kompletan dan u dvorani. To je za mene bio Duško Vujošević.

Vujošević je bio poznat i po svom temperantu koji su na svojoj koži osetili mnogi igrači, ali ne i Lazme.

- Mislim da se nikada nije naljutio na mene. Možda jednom kada sam zaradio neku tehničku grešku. Ja sam momak iz Afrike, naučen sam da poštujem ljude koji imaju zadatak da me nešto nauče. Srbija me u tom smislu podseća na Afriku. Lako sam se snašao u Beogradu, zaista mi nije bilo teško - rekao je Lazme.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Maxbetsport.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.