NOLE OTKRIO ŠTA ĆE BITI BUDUĆNOST TENISA POSLE KORONAVIRUSA: Odgovor na pitanje koje muči svakog igrača na svetu!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

PLEMENITO...

NOLE OTKRIO ŠTA ĆE BITI BUDUĆNOST TENISA POSLE KORONAVIRUSA: Odgovor na pitanje koje muči svakog igrača na svetu!

Kada koronavirus prođe, kretanje među državama biće otežano, a posebno prelaženje polovine zemaljske kugle kako bi se učestvovalo na nekom turniru

Objavljeno: 20:02h

Mnogi teniseri koji se ne nalaze u 150 prvih na ATP listi, gotovo da nemaju novca ni da prežive, a kamoli da se posle korone opet vrate na "tur.

Zbog toga, kao predsednik saveta ATP igrač, Novak Đoković ima veoma važnu ulogu, da obezbedi što bolje uslove za sve igrače u prvih 700 na listi.

Kada koronavirus prođe, kretanje među državama biće otežano, a posebno prelaženje polovine zemaljske kugle kako bi se učestvovalo na nekom turniru.

- Moraće da počnu da se održavaju regionalni turniri. Putovanje će biti otežano, da ne kažem onemogućeno, a nekako će teniseri morati da zarade. Mislim da treba početi regionalnim takmičenjima sa određenim nagradnim fondovima, pa ćemo videti dalje - otkrio je Đoković svoj plan.

- Ja lično zarađujem dovoljno da i bez tenisa živim narednih mnogo godina, ali takav nije slučaj sa mnogim drugim igračima. Bilo je u poslednje vreme mnogo priče sa menadžmentom ATP-a, kako da im pomognemo, tako da je ATP otvorio fond pa će igrači moći da primaju donacije sa različitih strana. ATP je već donirao određenu svotu, nije malo, ne mogu reći koliko. Grend slem takođe, kao i ITF (Svetska teniska organizacija), nekoliko miliona dolara je u pitanju, i to samo od ove tri organizacije, neću da kažem koliko, biće reči o tome u saopštenju - ispričao je Novak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.