SRBIN MI JE POMOGAO DA OSVOJIM VIMBLDON: Ušao je u svlačionicu, počeo da sipa viceve - zato sam i pobedio!
Goran Ivanišević, Foto: Profimedia

SJAJNA PRIČA

SRBIN MI JE POMOGAO DA OSVOJIM VIMBLDON: Ušao je u svlačionicu, počeo da sipa viceve - zato sam i pobedio!

Od drugog kola smatrao da može da napravi nešto veliko, osvajao je publiku polako. Sve do završnice je bio miljenik, kada je Tim Henman kao domaći igrač bio u prednosti i milosti Engleza

Objavljeno: 17:54h

Goran Ivanišević je na Vimbldon 2001. godine otišao zahvaljujući "vajld kardu", a tamo je napravio jedno od najvećih iznenađenja početkom 21. veka.

- Poslali su mi taj vajld kard mislim samo iz razloga što nisu imali osam dobrih Engleza da njima daju tu vajld kartu. Pa su rekli, 'ajde nemamo ih osam dobrih i mislim da su požalili jer sam pobedio njihovog heroja Henmana u onom trodnevnom meču, kiša, prekidi, ludila, još nije bilo krova i sve u svemu je ispalo dobro - prisetio se Ivanišević u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

Od drugog kola smatrao da može da napravi nešto veliko, osvajao je publiku polako. Sve do završnice je bio miljenik, kada je Tim Henman kao domaći igrač bio u prednosti i milosti Engleza.

Tim Henman
Tim Henman foto: Profimedia

- To je bio čudan meč. Svako malo je neko drugi bio bolji. Malo ja, pa onda on. Znam da je prvi prekid meni pomogao. Da nije bilo tog prvog prekida, ne znam kako bi se završilo, bog je poslao onu kišu. Evo jedan podatak iz svlačionice. Dosta sam bio loše volje jer sam gubio u setovima i u tom trenutku ulazi Jovo Savić koji je bio sparing partner sestrama Vilijams. Čovek je počeo da priča viceve jedno sat vremena gde sam ja zaboravio i na Henmana i na kišu i na Vimbldon. Samo sam slušao njega i umirao od smeha. Nekako me je opustio i onda sam znao kad su nas poslali kući da je to to i da ću dobiti meč - opisao je Ivanišević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.